Válaszra vár

Nincs elég hely a kétirányú forgalom számára

FRISSÍTÉS: 2023.01.05

Hegyvidék Önkormányzatának válasza:
,,Köszönettel megkaptuk levelét. Egy utca egyirányúsítása nem kizárólag az adott utcát érinti, hanem befolyásolja a környező utak forgalmi helyzetét is. Ezért ez egy olyan forgalomszabályozási változtatást jelent, amelyet egyrészt csak az ott lakók egyöntetű egyetértésével, másrészt a forgalomtechnikai szabályozásokban illetékes Budapesti Közlekedési Központ szakembereivel történő egyeztetésével lehet megvalósítani. A felvetést továbbítottam a Városfejlesztési Irodára, a munkatársak megvizsgálják a lehetőségeket."

-----

A Városkúti úton az utóbbi 10 év alatt megnőtt az átmenő forgalom. Az itt lakók, garázs híján az utcán parkolnak. Az útszakasz szélessége nem teszi lehetővé, hogy a gépjárművek kétirányban közlekedjenek. Völgymenetben az gépkocsivezetők ezért a parkoló autók közé "menekülnek", ha szembejövő forgalommal, hegymenetben közlekedő. Az útszakasz kanyargós, a kanyarokat belátni nem lehet. A 30 km/h-s sebességkorlátozást nem, vagy alig tartják be. Követési távolságot nem tartanak. Az utóbbi időben ezért több baleset is történt, volt, hogy a parkoló autókba hajtottak.

Javaslat:
A Városkúti úton a hegymenet szerinti bal oldalon parkolnak az autók. A vele kvázi párhuzamos út a Galgóczy út (a Béla király utat köti össze a Regőczi István térrel), amelynek sokkal keskenyebb szakasz, de ott nincsenek parkoló autók. A két útszakasz egyirányúsítása megfontolandó lehetne (Városkúti út felfele egyirányú, Galgóczy út pedig lefelé).

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, Városkúti út 20b

Hozzászólások

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés leírását "A Városkúti úton az utóbbi 10 év alatt megnőtt az átmenő forgalom. Az itt lakók, garázs híján az utcán parkolnak. Az útszakasz szélessége nem teszi lehetővé, hogy a gépjárművek kétirányban közlekedjenek. Völgymenetben az gépkocsivezetők ezért a parkoló autók közé "menekülnek", ha szembejövő forgalommal, hegyme...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Köszönettel megkaptuk levelét. Egy utca egyirányúsítása nem kizárólag az adott utcát érinti, hanem befolyásolja a környező utak forgalmi helyzetét is. Ezért ez egy olyan forgalomsz
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

  • W Kriszta megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata"-ra.

  • jani könig bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    2
    Válaszra vár
    2

    Sérült keret

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Pál András
    Illetékes: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata
    Böszörményi út (XII. kerület, Hegyvidék)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Tönkretett zöldterület

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata
    Gyógyfű utca (XII. kerület, Hegyvidék)
  Vissza az oldal tetejére