Megoldatlan

Szűkített kereszteződés a Kandó téren

Anonim Járókelő

"A Halomi út és a Halomegyházi utca kereszteződésében, a Kandó Téri Általános Iskola bejáratával szemben forgalomlassító csomópont építését fejezte be a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt." - írja a kerület honlapja. A térkővel borított kereszteződést szintben kiemelték, ezért fekvőrendőrként funkcionál, a normális emelkedésű felhajtópontokon prizmákat építettek be, ezekkel nincs is semmi gond.

De nehezen érthető, hogy miért lett keskenyebb a kereszteződés behajtópontja, mint korábban. Ez a feltöltött előtte-utána képpáron is látható. A probléma pedig a kerületi honlapon lévő képen is látszik: az útszűkület miatt a kereszteződés ágain egyszerre csak egy irányban haladnak át az autók. Az út ugyan elég széles lenne két autónak, de a tapasztalat szerint kanyarodás közben az autósok úgy mérik fel, hogy nem férnének el egymás mellett, ezért inkább megvárják a szemből jövőt. (A vehemensebbje pedig felhajt a járdára, ami ugye egy szintben van vele, ez pedig inkább veszélyes, mint a babakocsis képen is látszik.) Ez pedig gyakran okoz torlódást vagy félreértést az autósok között, különösen iskolakezdéskor vagy a tanítás végén, amikor különösen nagy a forgalom erre. A kerület által épített forgalomlassító csomópont tehát túl jól sikerült, olyannyira lelassítja az autókat, hogy el sem tudják hagyni a kereszteződést. Nem beszélve azokról, akik nem is akarják, és a bejárat előtt állnak meg az úton. Ha direkt forgalomlassítási célból szűkítették be a kereszteződést, akkor most kiderült: nem vált be.

A megoldást az jelentené, ha eredeti szélességűre alakítanák át a kereszteződés ágait. A forgalomlassító szerepét így is ellátná a kereszteződés, hiszen a burkolat megemelkedik és piros színű térkőre vált, itt az autósok egyébként is lassítanak. De ha egyszerre többen érkeznek a kereszteződésbe, akkor nem kellene tanácstalanul állniuk vagy centizniük, és a gyalogosoknak is jobb lenne, ha nem tömörülnének fel az autók.

Probléma helyszíne
Budapest XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre, XVIII. kerület

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    T. Városgazda!
    Ha nincs forgalom a környéken, akkor a megemelt burkolat valóban forgalomlassító hatású. De iskolakezdéskor és a tanítás befejezésével minden nap sok autó fordul meg itt, és azok a szűk
    ...
  • XVIII. kerület Városgazda NZrt. válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Hölgyem/Uram!

    A Kandó Téri Általános Iskolával szemben található forgalomlassító csomópont kialakításának a célja az iskolába siető gyerekek védelme, megóvása a nagy sebességgel közlekedő já
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Az adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XVIII. kerület Városgazda NZrt.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Eldőlő tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Farkas József
    Illetékes: XVIII. kerület Városgazda NZrt.
    Szent Lőrinc-telep (XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre)
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Űrszelvénybe logó kerítés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XVIII. kerület Városgazda NZrt.
    Ametiszt utca (XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Hiányzó oszlop

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XVIII. kerület Városgazda NZrt.
    Krúdy Gyula utca (XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre)
  Vissza az oldal tetejére