Megoldatlan

Száguldozás

FRISSÍTÉS: 2022.12.12.
Bejelentő kiegészítése:
"Megkaptam válaszukat a 112977 számú bejelentésre, amire szeretnék reagálni.

1, Valóban készítettek egy újabb “fekvőrendőrt”, ami a beton virágosládák helyére került, majd a virágosládákat áthelyezték nem sokkal az új fekvőrendőr mellé. Ez azt eredményezte, hogy azon a szakaszon valóban megszűnt a száguldozás, de sajnos a következő kereszteződésig, ahol egy újabb épített forgalomlassító van, rengetegen jóval a megengedett sebességhatár felett közlekednek, ami gyakran 80-90km/h. Ezért erre a szakaszra, ami a Hunyadi utca 59-63 magassága, szükséges lenne még 1 fekvőrendőr.

2, Az igaz, hogy a Hunyadi utcaban van forgalomlassító, más utcában pedig kevesebb, de azt is figyelembe kell venni, hogy a Czecz János utca felujitasa ota a Hunyadiban a forgalom nagyjából a korábbi 10x-ére nőtt.

3, További 30-as táblák kihelyezése azért indokolt, mert az autósok többségének fogalma sincs, hogy ez az utca 30-as övezet. Hiába van az utca elején és végén tábla. Ami nagyjából 1km távolságra van egymástól, így bőven elférne még néhány tábla, mint oly sok kertes övezetben más kerületekben. Pláne, hogy iskola is van az utcában!
------------------------------
FRISSÍTÉS 2022.12.12:
Budapest Közút válasza:

"Tisztelt Adminisztrátor!

Hivatkozva a 112977-es számú bejelentésre, a következő választ adjuk:

A Hunyadi utca teljes hosszában egy meglévő 30 km/órás sebességkorlátozott övezet része, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 30 km/óra. Az övezetet jelző táblák nem egy útszakaszra értendők, hanem egy nagyobb területre; az övezet eleje tábláktól (jelen esetben) a 30 km/órás sebességkorlátozás egészen az övezet vége tábla vonaláig érvényben marad, az övezeten belül minden utca elejére, vagy ismétlő jelleggel nem helyezünk ki újabb táblákat.
A 80-90 km/órás sebességgel történő haladás ezen az útszakaszon tehát súlyos szabályszegés, melyet a rendőrség tud ellenőrizni és esetlegesen szankcionálni.
Tájékoztatjuk arról, hogy a III. kerületi OBVF-től kapott információk szerint az útszakaszon most készült el a legújabb, negyedik forgalomcsillapító küszöb, ami a korábbi forgalomlassító virágládák helyére került. Ez utóbbi pedig áthelyezésre került a Hunyadi utcán belül, tehát 5 ponton is van jelenleg fizikai lassítóeszköz a Hunyadi utcában. Ezeken felül további eszközök telepítése ellen kifogást előzetesen nem emelünk, viszont a tapasztalataink azt mutatják, hogy az Ön által javasolt, lefúrható vékony küszöb egyrészt üzemeltetési szempontból nem a legmegfelelőbb választás, másrészt pedig a lakóktól nem kapunk jó visszajelzéseket, például a hanghatások miatt – egy küszöbnek 30 km/órával átjárhatónak kell lennie a hatályos jogszabályok és műszaki előírások szerint is, így olyan küszöb létesítéséhez nem tudunk hozzájárulni, mely előtt teljesen le kell fékezni ahhoz, hogy át lehessen rajta haladni.
Megjegyezzük azt is, hogy annak ellenére, hogy további forgalomlassító eszköz létesíthető a Hunyadi utcában, véleményünk szerint számos másik olyan, hasonló tulajdonságokkal rendelkező útszakaszon is szükséges a küszöbök építése, amelyek környezetében viszont még nincs egy sem. Kérjük, hogy újabb javaslataikkal szíveskedjenek közvetlenül a III. kerületi Városfejlesztést (OBVF) keresni.

Üdvözlettel:

BUDAPEST KÖZÚT Zrt.
Forgalomtechnikai Igazgatóság"

---

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Budapest 1039 Hunyadi utca egyes részein történt forgalomlassító beruházás, de sajnos ez nem oldotta meg a problémát. 30-as övezetben rendszeres a 80-90km/h száguldozás, ami életveszélyes, mert tele van az utca gyerekekkel, ráadásul végig jobbkezes az utca. Kérem helyezzenek ki 30-as táblákat és még néhány fekvőrendőrt. A legjobb a lefúrható vas fekvőrendőr lenne, mert az valóban lassításra kényszeríti a száguldozókat és jóval olcsóbb, mint az épített.
Köszönöm.

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Hunyadi u. 61

Hozzászólások

  • R eni lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Tomsanyi András hozzászólt a bejelentéshez.

    T Járókelő.
    Nem érkezett válasz csak az előző válaszuakt másolták be.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Társaságuknak a Budapest Közút Zrt. által adott válaszához kapcsolódóan, kiegészítő javaslata nincs, kérjük a Budapest Közút Zrt. által leírtak tudomásul vételét.

    Köszönjük.
    Üdvö
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022.12.12: Budapest Közút válasza: "Tisztelt Adminisztrátor! Hivatkozva a 112977-es számú bejelentésre, a következő választ adjuk: A Hunyadi utca teljes hosszában egy meglévő 30 km/órás sebességkorlátozott övezet része, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 30 km/óra. Az övezetet jelző táblák nem egy...

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő NKft.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Ügyfélszolgálat! Budapest 1039 Hunyadi utca egyes részein történt forgalomlassító beruházás, de sajnos ez nem oldotta meg a problémát. 30-as övezetben rendszeres a 80-90km/h száguldozás, ami életveszélyes, mert tele van az utca gyerekekkel, ráadásul végig jobbkezes az utca. Kérem helyezzenek ki 30...

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "III. kerület Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő NKft."-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Csaba,

    Megkaptam válaszukat a 112977 számú bejelentésre, amire szeretnék reagálni.

    1, Valóban készítettek egy újabb “fekvőrendőrt”, ami a beton virágosládák helyére került, majd a v
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    Hivatkozva a 112977-es számú bejelentésre, a következő választ adjuk:

    A Hunyadi utca teljes hosszában egy meglévő 30 km/órás sebességkorlátozott övezet része, ahol a megenge
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Tomsanyi András bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    2
    Megoldásra vár
    2

    Veszélyes útszakasz

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő NKft.
    Zsófia utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  • Megoldásra vár
    3
    Megoldásra vár
    3

    Forgalomlassító küszöb

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Járókelő Star
    Illetékes: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő NKft.
    Heltai Jenő tér (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Lekopott gyalogátkelő felfestés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet
    Lajos utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  Vissza az oldal tetejére