Megoldatlan

Mocsáros tanösvény egy részét kerítéssel zárták le

FRÍSSITÉS 2023.05.08.
Bejelentő hozzászólása:

"Sajnos az elmúlt három hónapban sem történt semmi változás. A vasút felől továbbra is kerítéssel van lezárva az árok melletti ösvény (már föl sem ismerehető a gazban persze) ... Talán még rosszabba helyzet, mert m,intha már az átkötés északi végében lévő lakó is mintha kijjebb tette volna kissé a kerítését, hogy onnan se akarjon senki elindulni a vasút felé...
Kérem annak szíves megállapítását, hogy ez önkényes területfoglalás-e. Ennek függvényében pedig kérem a hely visszaállítását vagy a nyomvonalon új ösvény kialakítását.
Köszönettel.

---

A Mocsáros tanösvény déli végén, a VI. állomás felé menet egy új kerítés épült, amely megakadályozza a tanosvényen való haladást.

1. kép: a tanösvény táblája a kérdéses helyen, jelölve rajta pirossal az újonnan lekerített rész, amely a táblától északras eső patakparton megakadályozza az átjutást.

2. kép: a Tanösvény VI. állomásától észak felé eső gyalogutat/gyalogösvényt lezáró új kerítés. Jelölve pirossal, hogy eddig hol lehetett haladni, zölddel, hogy most csak az időszakos patakmederben lehet a Tanösvényen haladni.

2b kép: Egy fénykép a helyszínről 2020.III hónapból, ahol szépen látszik, hogy akkor még uyan ezen a helyen egy jó 3 méter széles sáv szabadon volt az időszakos patak partján, amelyen a Tanösvényen haladni lehetett.

3. kép: Az új kerítés mellett jelenleg a patakmederben lehet csak a Tanösvény útvonalán haladni.

4. kép: Déli irányból észak felé (tehát az eddigiekkel szemben, a Tanösvény tervezett haladási irányában) jelenleg a kerítéshez érve ráadásul aki a tanösvényen haladni szeretne az a kép jobb oldala felé eső elkerített magán(?)területre sétál be, melyenk végén kereszben bezárt kerítésbe fog ütközni (lásd 2. kép piros nyilával szemben).

Kérem a Tanösvény újra járhatóvá tételét.
Kérem a gyalogút újra járhatóvá tételét.
Amennyiben a kerítés önkényes területelbirtoklásból adódik a jelzett helyen, úgy kérem az önkényes területelbitorlás szíves fölszámolását.
Amennyiben a terület valamiképpen jogosan lett lekerítve, úgy kérem, hogy az időszakos patak mellett valamilyen gyalogos átjutási lehetőséget újra szíveskedjenek kialakítani, mert az eddig jó volt.
Köszönettel.

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, Keled út 1

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés leírását "A Mocsáros tanösvény déli végén, a VI. állomás felé menet egy új kerítés épült, amely megakadályozza a tanosvényen való haladást. 1. kép: a tanösvény táblája a kérdéses helyen, jelölve rajta pirossal az újonnan lekerített rész, amely a táblától északras eső patakparton megakadályozza az átj...

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet"-ról "III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata"-ra.

  • Rózsa Géza hozzászólt a bejelentéshez.

    Sajnos az elmúlt három hónapban sem történt semmi változás. A vasút felől továbbra is kerítéssel van lezárva az árok melletti ösvény (már föl sem ismerehető a gazban persze) ... Talán még rosszabba he...
  • Pál András megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő Egyesület!

    A 00111809 számú levelére válaszolva tájékoztatjuk, hogy bejelentését illetékességből továbbítottuk a Budapest Főváros III. Kerületi Polgármesteri Hivatal Igazgatási Főos...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet"-ra.

  • Rózsa Géza bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Ömlik mindenfele az öntözővíz

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Sz. G.
    Illetékes: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
    Ágoston utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Vízszivárgás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet
    Békásmegyer H (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  Vissza az oldal tetejére