Megoldott

Életveszély/súlyos balesetveszély közforgalmú magánterületen

Anonim Járókelő

T. Szerkesztőség!

Egy komoly balesetveszélyre szeretném felhívni önökön keresztül a nyilvánosság figyelmét.

Néhány hónappal ezelőtt a munkából bandukoltam hazafelé fáradtan egyik éjjel miután leszálltam a vonatról. Miközben az útról letérve egy füves területen sétáltam keresztül a vasútállomástól nem messze, majdnem beleestem egy kb. 100-120 cm mélységű, 60-80 cm átmérőjű lefedetlen vízaknába (tegnap készült képek mellékelve). A balesetveszély helyszíne egy közforgalom számára folyamatosan nyitott magánterületen található. A balesetveszélyes állapotról névtelenül értesítettem az illetékes hatóságot annak reményében, hogy rövid időn belül megoldódik a probléma.

A hatóság reagálásáig hónapok teltek el, majd a több mint 40 nappal ezelőtt kelt válaszában közölte, hogy felszólította az ingatlan tulajdonosát a balesetveszélyes helyzet haladéktalan orvosolására (dokumentum csatolva). A gyakorlatban sajnos nem látszik nyoma ilyen jellegű intézkedésnek, semmi nem változott. Úgy gondolom, hogy egyrészt az ingatlantulajdonos elmulasztott eleget tenni az építésügyi hatóság felhívásának, másrészt az eljáró szerv valószínűleg még nem teljesítette az ellenőrzési kötelezettségét.

Valamit tenni kellene a veszélyforrás mielőbbi kiiktatásának szorgalmazása céljából, azonban a további lépések a kilétem felfedését igényelnék. Jómagam a hivatalos szervekkel kapcsolatos korábbi negatív tapasztalataim, kellemetlen élményeim okán szeretném elkerülni a személyi adataim megadását. Mindenesetre álláspontom szerint az ügyben már most felmerül a gyanúja a Btk. szerinti foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűncselekményi tényállásnak.

A balesetveszélyes hely címe: 1173 Bp. Pesti út 2. Helyszín a Google 2022 áprilisában készült utcaképén: https://www.google.hu/maps/@47.4852486,19.2245548,3a,15y,162.99h,79.49t/data=!3m6!1e1!3m4!1scD_2WjGUmla6OKVzjv927w!2e0!7i16384!8i8192

Látható, hogy elég forgalmas helyszínről van szó, a balesetveszélyes hely környezetében foglal helyet több épület, amelyek kereskedelmi egységekként illetve vendéglátóhelyként funkcionálnak, emellett parkolóhelyek, buszmegálló, vasúti megállóhely vannak a közelben. Bízom benne, hogy a nyilvánosság erejének köszönhetően gyors érdemi előrelépés várható az ügyben és a továbbiakban nem kell baleset bekövetkezésétől tartani.
Előre is köszönöm szíves segítségüket.

Üdv,
Péter

Probléma helyszíne
Budapest XVII. kerület, Rákosmente, Pesti út 2

Hozzászólások

  • Szalai Krisztina lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Köszönjük
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nem volt hiábavaló a sok-sok feljelentést megtenni, egy év alatt végül csak megoldódott a probléma és ha minden jól megy, akkor hamarosan a pizzéria is be fog zárni. Hálásan köszönöm a megjelenési felületet!
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Esettanulmány lehetne belőle rávilágítva a bürokrácia lelketlen mivoltára:
    https://www.ajbh.hu/documents/10180/7255773/Jelent%C3%A9s+egy+beszakadt+fedel%C5%B1+akna+vesz%C3%A9lyes+%C3%A1llapot%C3%A1nak
    ...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tartós megoldásra vár.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Az a gáz, hogy itt járda sincs, szóval aki gyalog jön a vasútállomástól, simán itt beleeshet.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Ha jól láttam a buszról, körbe kerítették. Remélhetőleg hamarosan javítják.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Zsákutca gyanús. Ugyanakkor a Pesti útról készült utcaképen látható, hogy egy bácsi éppen a lenyírt füvet szedi össze taligába. Tehát ez a füves terület időszakosan munkavégzési helyszínnek, munkaterü...
  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés kategóriáját "Egyéb"-ról "Közművek"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Hú, ez durva! Kíváncsi vagyok, mi lesz vele. Majd figyelem.
  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Vízcsatorna

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Ananász utca (XVII. kerület, Rákosmente)
  • Megoldott
    2
    Megoldott
    2

    Fülke üveg.

    Beküldés ideje:
    Illetékes: Magyar Telekom
    Pesti út (XVII. kerület, Rákosmente)
  Vissza az oldal tetejére