Megoldott

Parkolóhelyek foglalása

Tisztelt Illetékesek,

II. kerület Bajvívó zsákutca belső sarkában folyamatosan felváltva parkol 2-3 motor, mindegyik 1-1 külön helyet elfoglalva, tovabba jelenleg egy utánfutó is, valamint tartósan ott parkol egy dobozos jellegű autó, ami soha nem megy sehova. (Mellesleg az utcában elég sok autó nem megy sehova egy ideje). Ezeket a járműveket mindig ugyanazok a személyautók váltják - nyilvánvaló, hogy a járművekkel törtenik a helyek fenntartása.

Tisztelettel kérnék egy helyszíni szemlét, hogy az érintett terület közterület-e, lehet-e annak nyilvánítani és szankcionálható-e valamilyen módon ez az etikátlan magatartás? Ez jelenleg 5 parkolóhelyet érint 3 motor, 1 utánfutó és egy ott “lakó” autó, amelyek folyamatosan biztosítják önmaguk számára a tuti helyet. Egy motort kvázi bárhol le lehet állítani, de amikor megérkezik a kismama plusz gyerekkel, vagy a labsérült ember, akkor elég demoralizáló az egyre csökkenő parkolóhelyek idejében azt látni, hogy valakik egy ilyen kis koloniaban kisajátítják ezeket a helyeket. Nem egyszer előfordul, hogy a három motor együttesen várakozik a váltásra 1-1 helyen, a jelenség pedig elég régi keletű es állandó.

Amennyiben ez nem szankcionálható, akkor megkérdezném, hogy magam is kihelyezhetem-e a kerékpáromat egy parkolóhelyre, hogy amikor hazaérek autoval, biztosan legyen hol parkolnom?

Ugyanitt javasolnék rendelkezést az autók es motorkerékpárok motorjának indokolatlan, hosszú ideig történő járatására vonatkozóan akar rendelettel kerületi szinten, de kitablazva is az utca elejére, mert a szűk kis utcában visszhangzik a kipufogó, es beszorul az egestermek a kis utcába.

A csatolt képen két motoros verzió latszodik.

Varom megtisztelő válaszukat.
Koszonettel:
Kedves Érdeklődő

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Bajvívó u. 8

Hozzászólások

  • Ügy Intéző lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Illetékes válasza alapján a járművek a KRESZ szabályainak megfelelően várakoznak.
  • II. kerületi Önkormányzatverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Admin!

    A bejegyzésben jelzett utánfutó jelenleg nincs a helyszínen. A területen dolgozó parkolóőr kolléga nemrég ellenőrizte és készített fotót is a helyszínről.

    Az utánfutó várakozási enge
    ...
  • II. kerületi Önkormányzatverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Városrendészet több ízben volt a helyszínen ellenőrizni.

    Parkolási díj:
    Utánfutó:
    Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI. 4.) önkormányzati rendelete 9.§. 3) bekezdése az
    ...
  • Kedves Érdeklődő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt II. Kerületi Városfejlesztő Zrt., amennyiben a terület nem magánterület, az itt lakókkal egyetemben szeretnénk kérni a helyfoglalás ezen módjának megszüntetését és az egyenlő parkolási lehető...
  • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.verified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönjük szíves bejelentését, melyet rögzítettünk és továbbítottunk a Városrendészeti Osztály felé. A kerületi városrendészek intézkednek, illetve fokozottan ellenőrzik a szabálytalan parkolással ren...
  • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerületi Városfejlesztő Zrt.

  • Kedves Érdeklődő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére