Megoldott

fesztiválozók, 1 hónapos sziget-zárlat, helyi lakosok...

Hosszú évek óta kell tűrnie Óbudának és a helyi lakosoknak a fesztivállal járó számtalan negatívumot!
Tisztában vagyunk vele, sokan azt feltételezik hogy mekkora hasznot húz belőle Óbuda, de mint rég itt élő lakos biztosíthatom az e-képp gondolkodókat, mi évről-évre csak egyre több hátrányát látjuk és előnyét keresve sem találjuk, annyi hasznon nincs rajta hogy a hidat rendbe hozzák...

Sokan azt mondják, jelentős többségben azok akik nem is a környéken laknak hogy ez nem nagy dolog, én személy szerint kb 5 utcányira lakom a szigettől, de az ami itt nem is 1, hétig hanem 1 hónapig zajlik, a helyi lakosoknak már túl sok, ebben a környékünkön szinte mindenki egyet ért.

A fesztivál előtt már 1-2 héttel zárva a sziget, aztán jön a beáramlás ami rengeteg zajjal, kosszal és megbotránkoztató személyekkel/jelenetekkel jár, ez a fesztivál kezdetét követően csak súlyosbodik! Az 1-2 hetes lezárás pedig "takarítás" címen megismétlődik a fesztivál után is, szóval bárki szeretné betenni a szigetre a lábát az pont a legszebb nyári hónapokban nem teheti meg.

Amint elkezdődik a fesztivál, a környéken tetőznek a szeméthegyek, bevásárlókocsik, sátorozók, alkoholizálók és szerelmeskedők töltik meg az eldugott és kevésbé eldugott helyeket is, a fesztivál negatívumai évről évre egyre inkább és távolabb is kilépnek a szigetről!

A boltok megtelnek félmeztelen fiatalokkal, akik higiénés szokásaikat illetően szemmel láthatóan nagyon leadtak az alap elvárásokból is, gyakran 1-1 hajléktalant is tisztábbnak titulálhatnánk.

A lakás ablakait a nagy nyári 40+ fok hőségben vagy bezárjuk és megfulladunk, vagy nyitva hagyjuk és lemondunk arról hogy egy hétig nyugodtan aludhassunk, ugyanis bár minden évben azt állítják hogy jobb a zajszűrés, de mint helyi lakos állíthatom, csak egyre több zaj szűrődik ki onnan, és én még nem is lakom épp túl közel, pedig én egész évben itt adózom, itt élek!

A pohár akkor telt be végleg, mikor fesztiválozók, lakásunkhoz inkább mint a szigethez közel eső ponton végezték kis- és nagydolguk melyet ott is hagytak.

Adózunk, építjük és szépítjük a kerületet, mert szeretjük, és elegünk van abból hogy ez a fesztivál már évek óta itt pöffeszkedik és teszi tönkre a környéken lakók életét, mindennapjait!

Sokak nevében kérném a III. kerületi hivatalt, írjanak ki szavazást a sziget jövőbeni dolgairól, adjanak lehetőséget nekünk hogy leszavazhassuk végre, és kérjék meg a rendezőket hogy ezentúl máshol tartsák meg a rendezvényt, más kerületet vagy inkább külterületet használjanak, más területet romboljanak, melynek környezete lehetőleg lakatlan és használaton kívül eső!

A III. kerület nem kér többet a fesztiválozókból!
woodstock sem ok nélkül nem NewYork szívében (Central Park) került megrendezésre...

A helyi lakosok már előre rettegnek mi lesz itt, aki teheti az akkorra vesz ki szabadságot hogy a fesztivál ideje alatt a környéken se legyen, sajnos erre keveseknek van lehetősége!

A fent leírt negatívumok csak töredéke a valós eseményeknek, melyekkel az elmúlt évek alatt találkoztunk!

Vigyék a fesztiváljukat ahová akarják, minden általunk soha nem látott hasznukkal együtt! Választási jogot Óbudának, vissza a szigetet a sportolóknak, családoknak, kirándulóknak, pihenni vágyóknak, a helyi lakosoknak, tűrhetetlen hogy a csend és a nyugalom szigetét, elvegyék és lezárják, kisajátítsák a legszebb nyári hónapban, amikor MI, ÓBUDAI Lakosok és sokan mások talán azt leginkább kihasználhatnánk és élvezhetnénk!

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, III. kerület

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő.hu Csapata!

    Az alábbi bejelentéssel kapcsolatban kérem, hogy azt szíveskedjenek törölni vagy megoldottra állítani. A névtelen bejelentő véleményére nem kívánok reagálni, továbbá vé
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Ömlik mindenfele az öntözővíz

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Sz. G.
    Illetékes: III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
    Ágoston utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Folyik a kút

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: III. kerület ÓBKF Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet
    Zemplén Győző utca (III. kerület, Óbuda-Békásmegyer)
  Vissza az oldal tetejére