Válaszra vár

Zavaró reklámok a Földalattin

FRISSÍTÉS 2022.07.22.:

A BKK válaszából:

" a metrójárművek belső felületeinek teljes körű reklámcélú hasznosítását - érvényes bérleti szerződése alapján - annak minden feladatával együtt a Promix Zrt. végzi. Tevékenysége során köteles betartani a Magyar Reklámetikai Kódex előírásait és a reklámtevékenységre vonatkozó hatályos jogszabályokat.

Ha a megjelenő reklámokkal kapcsolatban további információt szeretne kapni, kérjük, vegye fel a Promix Zrt.-vel a kapcsolatot a szente.zoltan@promix.hu e-mail-címen."

-------

Bejelentésem a Millenniumi Földalatti vasút járművein elhelyezett reklámokkal, utastájékoztatási elemekkel kapcsolatos.

Szomorúan tapasztaltam több alkalommal is az utóbbi években, hogy a vizuális környezetet jelentősen zavaró reklámokat, helyeztek el több járművön is. A belső karosszériás elemeken még elmegy, de az ablakokra is vannak reklámhálók ragasztva, amiken alig lehet átlátni. Meglátásom szerint ez méltatlan az európai kontinens első , illetve a világ első villamosított metróvonalához. A megállóhelyek többsége műemléki védettség alatt is áll; a világ minden tájáról jönnek emberek ide megcsodálni azokat. A gyönyörű állomásokat, és nem Lékai-Kiss Ramónáról egy félig leszakadt, lyukacsos képet, ahogy legyezőkkel pózol, vagy éppen az akciós csirke far-hátat, SPAR pontgyűjtő akciót.
A félreértések elkerülése végett hangsúlyozom, hogy nem a közforgalmú járműveken elhelyezett reklámokat kritizálom általánosságban, rengeteg bevételt hoznak a messze alulfinanszírozott szolgáltatóknak. Én csak annyit kérek, hogy lehetőleg olyan felületeket értékesítenek, ahol nem rombolja ilyen mértékben a vizuális környezetet. Ugyanez igaz az utastájékoztató matricákra: lenne azoknak is jobb hely a MillFavok ablakánál. (Fehér nyíl mutat a kihasználatlan felületre.)

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Mexikói út 70

Hozzászólások

 • Jakab Imola megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "Egyéb szervezet"-ra.

 • Jakab Imola elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

 • Jakab Imola megváltoztatta a bejelentés leírását "Bejelentésem a Millenniumi Földalatti vasút járművein elhelyezett reklámokkal, utastájékoztatási elemekkel kapcsolatos. Szomorúan tapasztaltam több alkalommal is az utóbbi években, hogy a vizuális környezetet jelentősen zavaró reklámokat, helyeztek el több járművön is. A belső karosszériás elemeken még elmegy, de az ...

 • BKK Budapesti Közlekedési Központ válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Ügyszám: 0038/0026533-001/2022/0038
  Tárgy: tájékoztatás

  JAROKELO-BUDAPEST-00103948

  Tisztelt Ügyfelünk!

  Nagyon köszönjük a bejelentését, amellyel kapcsolatban a BKV Zrt. hivatalos állásfoglalásában
  ...
 • Garami Mária elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

 • Garami Mária megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

 • Szécsi András bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére