Megoldatlan

Bohóc-kút kimaradt a felújításból

A Városligetben elég nagy területet, a Rondót és az azt körül ölelő részeket lezártak hosszabb ideig, hogy "felújítsák". A Rondóba való talajszonda rengeteg telepítése és látványos fakivágás és átültetés mellett az új murvával leszórt sétányokat és füvesítést végeztek. Az érintett területen áll 3 szobor. Az Ifjúság kútja, a Vízhordó fiú és az én személyes kedvencem a Bohóc-kút.
Az utóbbi kér szoborhoz hozzá sem nyúltak. Az Ifjúság kútját nagyon szépen kulturáltan megcsinálták, minden elismerésem. A Vízhordó azért megérdemelhetne egy kis tisztítást, de látszólag érintetlenül hagyták. Viszont a Bohóc kút esete kész tényleg bohóc munka. Először is a szökőkút és az új sétány közt nincs kapcsolat és elválasztja egy kerítés, pedig korábban volt közvetlen kapcsolat. A szökőkút állapota pontosan olyan, mint amilyen volt a „felújítás” előtt. A szobor körül nagyon sok fát kivágtak, a kérdésem az, hogy minek? Ezért miért kellett ennyi ideig lezárni az érintett területet, ha a 3 szoborból csak 1-et újítottak fel?
Kérésem az illetékeshez:
Újítsák fel ezt a kutat is és tegyék megközelíthetővé!
A kútról készült képek a Ligetprojekt előtt: https://www.kozterkep.hu/2099/bohoc-kut#

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Olof Palme sétány

Hozzászólások

 • Járókelő Zsófi lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  Az Illetékes válaszából:
  "A Városliget területén belül, így a Rondó területén lévő köztéri műalkotások kezelője a BTM Budapest Galéria, akinek feladata a budapesti köztéri alkotások karbantartása is.
  ...
 • Városliget Zrt. válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Jarokelo.hu!

  Köszönjük a bejelentést.

  A Városliget területén belül, így a Rondó területén lévő köztéri műalkotások kezelője a BTM Budapest Galéria, akinek feladata a budapesti köztéri alkot
  ...
 • Járókelő Eszter elküldte az ügyet az illetékesnek: Városliget Zrt.

 • Barányi György bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére