Megoldatlan

Tűrhetetlen állapotok a Sashalmi sétányon

Tisztelt Járókelő.hu!

Szeretném felhívni a figyelmüket Budapest XVI. kerület Elemi utca-Sashalmi sétány sarkán álló szelektív hulladékgyűjtő sziget körül kialakult áldatlan állapotokra. A sziget - hivatalosan - üveg lerakására szolgál, de miután sehol nincs térfigyelő kamera, a szabályt rendszeresen megszegik. Nem csak lakossági egyéb hulladékot hordanak ide, de sokszor kisipari hulladék (szövetek, tömőanyagok, alapanyagok) is felhalmozódik. Ennél sokkal veszélyesebb, hogy időnként bomló maradványok, romlott hús is itt végzi. A lerakó közvetlen szomszédja a Sashalmi Waldorf Általános iskola, így nem csak esztétikai problémát jelent, hanem közegészségügyit is.

Az elmúlt években fordultunk a XVI. kerületi Önkormányzathoz, a Fővároshoz, mindenki a másikra hárítja a felelősséget, érdemi változás nincs. A környékbeliek, az iskolába járó családok minden reggel a szeméthalmok között gázolva kénytelenek elhaladni, időnként patkányok lakomáznak a szerves maradékból.

Abban sem vagyok biztos, hogy lehet-e iskolához ilyen távolságra szelektív szigetet kihelyezni, milyen jogszabály vonatkozik erre?

Nagy segítséget jelentene, ha kiderülne, pontosan kihez tartozik a lerakó környékének tisztán tartása, az iskola egyik tanára (Madaras Andrea) az elmúlt évben minden nap dokumentálta a szemét felhalmozódását, ebből a fotóból csatolok is néhányat.

Üdvözlettel:
Kissné Zombori Edina
30/2310366

Probléma helyszíne
Budapest XVI. kerület, Sashalmi stny. 30

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: XVI. kerület Közterület-felügyeleti Csoport

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére