Megoldatlan

Tátra villamos vészjelző

Az indexen az imént jelent meg ez a cikk, nem tudom, hogy bejelentették-e a bkk-nak is a problémát, vagy csak a nagy nyilvánosság figyelmét hívták fel erre.

A probléma, hogy a vészjelző és vészcsengő ezeken a villamosok nem vehető észre vagy nem is használható, mert le van szerelve vagy be van ragasztva.

http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/03/17/majdnem_meghalt_valaki_ma_reggel_a_megalloban_mert_nem_talaltunk_egy_gombot/

Módosítás nélkül bemásolom, a feltöltött képet az index.hu készítette.

Majdnem meghalt valaki ma reggel a megállóban, mert nem találtunk egy gombot

Ön tudja, hol van a hagyományos értelemben vett 1-es villamosokon a vészjelző? Én nem tudtam mostanáig. Ma reggel viszont egy lány dörömbölt be az ajtón hozzánk, azt üvöltve, hogy nyomják meg a csengőt!

A villamos ugyanis becsukta a kezét, és indult. Mi pánikszerűen kerestük benn vészcsengőt, de se a mennyezeten, se a kapaszkodón, se az ajtó felett nem volt.

Aztán megtaláltuk, az ajtó feletti doboz oldalán volt - a helye. De nem ám vandál módon leszakítva, hanem leszerelve, szépen beplexizve a lyuk.* És mielőtt megkérdezné valaki, nem, a szemben levő ajtón sem volt csengő.

Tehát nem mi mentettük meg a lányt, hanem az, hogy kevesen voltak a megállóban és a vezető valószínűleg észrevette, hogy húzza magával a villamos.

A tanulság?

1. A vészcsengő (vészfék?) az ajtó feletti doboz oldalán van, és üvöltsünk át a szomszéd ajtónál állónak, ha még sincs ott, hátha arról nem szerelték le.

2. Soha ne szálljunk fel, ha szól a csengő. És ez tök komoly dolog.

*Mint többen felvetették kommentben, a Tátra villamosokon a plexi alatt van a gomb. Mondjuk erre a villamoson senki nem jött rá, szóval annyira azért nem egyértelmű az elhelyezés, de legalább most már tudjuk: legközelebb azonnal tudunk majd jelezni.

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, X. kerület

Hozzászólások

  • Kis Pista hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm a választ, amit nem tudok elfogadni megoldásnak, mivel azt senki nem kérte, hogy a járművezetőt vonják felelősségre. Ami viszont jó lenne, ha mondjuk nagy sárga\fekete keretben ki lenne írva...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Levélíró!

    A BKV Zrt. szakterülete az egyik internetes híroldalon megjelent írásra reagálva az alábbi választ adja:

    Járművezetőinktől elvárjuk, hogy munkájuk ellátásakor minden figyelmüket a
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Kis Pista bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére