Megerősítésre vár

Óriáskátyúk a Vasút utcában

FRISSÍTÉS: 2023.03.03.
Magyar Közút válasza:
"Tájékoztatjuk továbbá, hogy a vasúti vágány keresztezés környezetében a kezelői/üzemeltetői kérdéséről törvény rendelkezik:

30/1988. (IV. 21.) MT rendelet a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény végrehajtásáról 24. § szerint: „ Közút és vasút szintbeni kereszteződésében a vasúti átjáró burkolatának fenntartása a vasúti vágánytengelytől - több vágány esetén a külső vágánytengelytől - számított nyolc-nyolc méter, kerékpárútnál négy-négy méter távolságig, járdánál és gyalogútnál a terelőkorlátig - annak hiányában négy-négy méter távolságig - a vasút üzemeltetőjének feladata.”

4. számú melléklet a 103/2003. (XII. 27.) GKM rendelethez 1.3. pont szerint: „A kereszteződést és az utat, a szélső vágány tengelyétől legalább 8,0-8,0 m, kerékpárút és járda esetében 4,0-4,0 m távolságig, szilárd burkolattal kell ellátni. Ennek fenntartása a vasúti pálya üzemeltetőjének feladata. A vasúti átjáróknál a csatlakozó útburkolat fenntartása 8,0-8,0 m, kerékpár- és gyalogutaknál 4,0-4,0 m hosszban a vasúti pálya üzemeltetőjének a feladata.”

Az érvényben lévő törvényi előírások szerint tehát a vasúti vágány előtt és után 8-8 méterre a vasúti vágányt kezelő társaságnak feladata és kötelessége a keresztező közút burkolatának a jókarbantartása.
"
----------------
A budaörsi Vasút utcán (a 81101-es út folytatása) közvetlen balesetveszélyt jelentő, azonnali javításra szoruló óriáskátyúk vannak.

Probléma helyszíne
Budaörs Vasút u. 13

Hozzászólások

  • Szlobodnik Milán visszajelzésére vár.

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Hivatkozással a 116217 sz. átiratukra, tájékoztatjuk Önöket, hogy a bejelentést a vasúti infrastruktúrát kezelő MÁV Zrt. illetékes szervezeti egysége részére továbbítottuk, a jelze
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt. (Budaörs)

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés leírását "A budaörsi Vasút utcán (a 81101-es út folytatása) közvetlen balesetveszélyt jelentő, azonnali javításra szoruló óriáskátyúk vannak."-ról "FRISSÍTÉS: 2023.03.03. Magyar Közút válasza: "Tájékoztatjuk továbbá, hogy a vasúti vágány keresztezés környezetében a kezelői/üzemeltetői kérdéséről törvény rendelkez...

  • Pál András megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Magyar Közút (Budaörs)"-ról "MÁV Zrt. (Budaörs)"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    Társaságunkhoz küldött megkeresését köszönettel megkaptuk.

    Tájékoztatjuk, hogy illetékes Tárnok mérnökségünk a tárgyi szakaszon a legszükségesebb helyeken a burkolathibák javítását
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Milán!
    A bejelentésben, a 3 felkiáltó jellel jelölt képet kérjük egy külön bejelentésben küldd be, mert az egy Vízművekes fedlap, míg a többi Közúti illetékesség.
    Köszönettel, a Járókelő nevéb...
  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: Magyar Közút (Budaörs)

  • Szlobodnik Milán bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kátyú

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Magyar Közút (Budaörs)
    Vasút utca
  Vissza az oldal tetejére