Megoldatlan

Ellentmondásos táblázás

Anonim Járókelő

20/1984. (XII. 21.) KM rendelet 7. §
"Az útkereszteződések forgalmi rendjét úgy kell kialakítani, hogy az útkereszteződéshez közeledő jármű vezetője elsőbbségadási kötelezettségét és a továbbhaladás lehetőségeit egyértelműen felismerhesse. ... "

A fenti jogszabály részlet és a józan ész alapján szeretném kérni, hogy a budakalászi M0 körforgalomra vonatkozó "besorolás rendjét jelző" és "útirány előjelző" táblákat, valamint előjelző nyilakat legyenek szívesek lecserélni úgy, hogy azok között ne legyen ellentmondás és a szabályos továbbhaladási lehetőségek azokból egyértelműen (félreérthetetlenül) kiderüljenek.

Budapest és Szentendre felől érkezve az útirány előjelző tábla szerint lehetőség van az egyenes továbbhaladásra is, míg a besorolás rendjét jelző tábla szerint ez nem megengedett, holott biztonságosan végrehajtható lenne.

Minden érkezési irányból legalább egy útirány előjelző táblán az látszik, hogy a körforgalmon keresztül is lehet az első lehetőségnél (azaz jobbra) távozni, míg a besorolás rendjét jelző táblák és az előjelző nyilak ezt egyetlen esetben sem engedik, pedig a Budapest felőli érkezés kivételével mindenhol biztonságosan meg lehetne tenni.

Egyetlen egy tábla vagy felfestés sem utal arra, hogy a körforgalomban lehetőség lenne a visszafordulásra (azaz pl. Szentendre felől érkezve Szentendre felé távozni), pedig ez bármely irányból érkezve a belső sávban biztonságosan kivitelezhető. Általában ezt nem szokás/szükséges feltüntetni, de általában nem is tesznek körforgalmak elé besorolás rendjét jelző táblákat. Önök ragaszkodnak hozzá, hogy a besorolás rendjét jelző tábla és az előjelző nyíl egyértelműen meghatározza a körforgalomból való kihajtási lehetőségeket, úgyhogy a félreértések és a járművezetők önhibájukon kívüli szabálytalankodásának elkerülése végett legyenek szívesek a besorolás rendjét jelző táblákon a visszafordulás lehetőségét is feltüntetni!

Utcaképek a táblákról: https://imgur.com/a/eiq5b5w

Probléma helyszíne
Budakalász M0

Hozzászólások

  • G. Balázs lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    Válaszlevelünkben foglalt észrevételeit megvizsgáltuk, azokkal kapcsolatosan az alábbi állásfoglalást adjuk.

    A jelzőlámpás körforgalmak egy speciális, jelenleg Magyarországon még c
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • G. Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Magyar Közút (Budakalász)

  • G. Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Magyar Közút (Budakalász)

  • G. Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Magyar Közút (Budakalász)

  • G. Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Magyar Közút (Budakalász)"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kidőlt tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budakalász Önkormányzata
    Csapás utca
  Vissza az oldal tetejére