Megoldatlan

Az átkelésről a 82-esen a Bedevölgynél

Kedvesek!
A Bv. intézet nevű autóbuszmegállók között a 82. sz. főutat keresztezve átkelni igyekvők segítésére (bosszantására?) telepítettek egykoron egy-egy mindkét irányra 60-as sebességkorlátozást érvénybe léptető napelemes világító táblát, s a tájékoztató szerint továbbra sincs elsőbbségem. Ezen a szakaszon a fix telepítésű, hagyományos, áramszünetben és sötétben is rendeltetésszerűen működő KRESZ-táblák értelmében alapjáraton is érvényben van a 60 km/h-s sebességkorlátozás, noha az úton járók általában benézik 90-nek, páran úgy vélik, hogy csak 60 évesnél fiatalabb autóval hajthatnak be a szakaszra. Akkor tartják be a 60-at, ha egy gyalogos vagy biciklis, netán rendőrautó bukkan fel a jelzett szakaszon (tehát a napelemes jelzőrendszert fölösleges üzembe hozni, elég odamennünk az átkelés szándékával), de meg nem állnak a világ minden kincséért sem, tisztelet az egy kivételnek, aki pénteken átengedett hazafelé jövet (féléves időszakra elég siralmas eredmény, de ez van), a közlekedési kultúra viszont nem tartozik a Járókelő profiljába (van elég dolguk, s ez igen hálátlan feladat lenne). Télen a korai sötétedés miatt sokszor kértem az ismerőseimtől oylan fuvart, hogy kanyarodjanak velem be a Bedevölgybe, s ott tegyenek ki, mert hiába volt velem láthatósági mellény és zseblámpa; nekik ezek után balra kellett kikanyarodniuk, hogy folytassák az útjukat az otthonukba. Ellentételezés, viszonzás elvárása és egy rossz szó nélkül megtették, de ez nem megoldás.
Nekem keresztezőnek az a legjobb, ha ezen az útszakaszon mielőbb kitisztul a forgalmi helyzet, nem akarom korlátozni a sebességüket, menjenek, csak vigyázzanak magukra (meg ránk, de ez együtt jár). A napelemes forgalomszabályzó berendezés valódi hasznosságát reálisan megtippelni nem tudom, szamárságot hasalni nem akarok. Szeretnék viszont biztonságban átkelni az úton belátható időn belül. Csúcsforgalomban azonban (amikor egyik autó a másik fenekébe ér, vagy oylan szerencsétlen leosztásban jönnek, hogy mire kitisztul az egyik irány, beáll a másik) úgy érzem, születnem kell a túloldalra, mert napnyugta előtt nem megyek át rendőri segítség nélkül, az pedig nem adatik meg csak havonta egyszer, a havi ellenőrzéskor, de nekik sem ez a dolguk, csak szoktak nekünk segíteni, amit ezúton is megköszönök.
Az kérésem van, hogy alkossanak a jelzett szakaszra, legyenek szívesek, olyan lehetőséget, miáltal biztonságban átkelhet az úton gyalogos és biciklis gyermek és felnőtt egyaránt, ne kelljen sokáig ácsorogni, és ne kényszerüljünk az amúgy is túlterhelt, de rendkívül udvarias és készséges, más feladatra kivezényelt rendőrök figyelmét, idejét, erejét lekötni az átkelésünkkel.

Probléma helyszíne
Veszprém Külső-Kádártai út 12

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Veszprémi Önkormányzat

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Veszprémi Önkormányzat"-ra.

  • Winter Rose bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére