Megoldatlan

Beláthatatlan aluljáró

Kedves Mindannyian!
Hálás vagyok, hogy csak majdnem ütközött nekem az a biciklis, aki a veszprémi Tecso-Kádártai út buszvégállomás közötti aluljáró beláthatatlan belső ívén vezetett, sárga terelővonallal elválasztott, nagyon keskeny bicajúton az én sávomban velem szemben csapatott felfelé a Tesco felőli (nekem) lejtőn. Bizonyára nem számított forgalomra, talán késésben is lehetett, jött, mint a szél. Én éltem a gyanúperrel, hogy valaki szembe fog jönni, vagy valaki ott "legelteti" a kutyáját, ott tolja a gyermekét babakocsiban, mert minderre már többször volt példa, ezért amikor bementem a lejáróba, automatikusan hátsó-első fékkel kb 2 km/h-ra fogtam vissza a drótszamarat. Került a szembejövő, de túl gyors volt, nem ért vissza a saját sávjába. A kormányok összeakadását úgy tudtam elkerülni, hogy kiestem a bozótba, mert valamiért még ebből a két amúgy is keskeny sávból a falak tövében még 20-20 centi kb 5 centire meg van emelve, miáltal közlekedőfelületként használhatatlan, nem tudtam már hová kikerülni a szembejövőt. Volt rajtam sisak, kesztyű, szemüveg, fényvisszaverő csík (de neki sütött félig szembe a nap), elég hosszú nadrág, pulóver, így is megsérültem, s elkéstem a munkából is, amire a sérülés és az élmény miatt már korlátozottan voltam alkalmas.
Tisztelettel kérem, hogy ha az út és a fal stabilitását nem veszélyezteti, adják nekünk azt a kétszer 20 centit, életet menthet.
Szomorú vagyok, hogy ennek a beláthatatlan szakaszon vezetett bicikliútnak közel-távol nincs alternatívája. Az, hogy a biciklit a lépcsőn viszem, netán buszon (ha felengednek vele), nem megoldás, úgy vélem a bicajút nem ezért van. De így, ahogyan most van, balesetveszélyes akkor is, ha nincs más teremtmény azon a szakaszon éppen. Kérem, találjanak ki valami okosat!

Probléma helyszíne
Veszprém Észak Keleti útgyűrű

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Kertai Máté hozzászólt a bejelentéshez.

    Az ívet kellene megszüntetni az lenne a megoldás. Gyakorlatilag egyenesen vezessen le a kerékpárút az aluljáróba. Illetve a sárga csík helyett szintkülönbséggel kell elválasztani a gyalogos résztől ah...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Veszprémi Önkormányzat

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Veszprémi Önkormányzat"-ra.

  • Winter Rose bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére