Megoldott

Fürdő utca, közlekedés, parkolás

A Fürdő utca bejárati szakaszáról van szó, ami annyira szűk, hogy két autó nem fér el egymás mellett, csak ha az egyik feljön a járdára, és a házunk (a Takarékszövetkezet melletti ház) falát szinte súrolja. Még rosszabb a helyzet, ha teherautó vagy a kukásautó jön. Ezek kis híjján bejönnek a hálószobába. Érezhetően remeg az épület, repedezik, hullik a vakolat. Az utóbbi időben annyira megnövekedett az átmenő forgalom ebben a kis utcatorkolatban, hogy a helyzet elviselhetetlenné vált. Ráadásul a parkoló autók ellepik a járdákat, amik ezáltal használhatatlanná válnak. Idős emberek, kismamák, csomagot cipelők kénytelen az úttesten kerülgetni őket, aminek a burkolata – teszem hozzá – teljesen tönkrement a csatornázás során. Tehát a bokaficam garantált. Esős időben pedig gidres-gödrös sártengerré változik ez a rész, ahová még benézni is rossz, nemhogy közlekedni benne.
De a legzavaróbb a Kossuth Lajos utca és a Fürdő utca torkolata. Naponta többször meg kell kérnünk az autósokat, ne parkoljanak a házunkkal szembeni épület garázskapui elé, mert ezzel arra kényszerítik az áthaladó autókat, hogy „rámásszanak” a házunk falára. (Persze az ilyen kérések, bármilyen udvarias formában hangzanak is el, soha nem találnak értő fülekre. Ma is válogatott gorombaságok közepette hárította el kérésemet az egyik „úrvezető”.)
Nem lehetne egyirányúsítani az utcát, súlykorlátozást bevezetni és közlekedési táblával megtiltani a várakozást, parkolást? Esetleg valamilyen módon (kőbabákkal vagy oszlopokkal) meggátolni, hogy a házunkra ráhajtsanak?
Ez a néhány épület (Fürdő utca 1/A., 1/B., 3. stb.) állítólag helyi védelem alatt áll. Miben áll ez a védelem? Amikor néhány éve, sok-sok pénzért felújítottuk az épületet, megismerhettük a bürokratikus útvesztőket ezzel kapcsolatban. Úgy gondolom, a "helyi védelem" nem merülhet ki ebben.
Nagyon is szem előtt van ez a kis útelágazás itt, a belváros elején. Sok turista is erre veszi az útját, a Dunát keresve. Szép és hangulatos része lehetne Szentendrének. Mi ebben szívesen segítenénk, megtennénk, amit megtehetünk. Parkosítással, virágosítással például, vagy az épület külső homlokzatának helyrehozatalával. Többen vannak az itt lakók, a helyi vállalkozók között, akik partnerek lennének ebben. Kérjük, az Önkormányzat is támogassa ezt a tervet, először is azzal, hogy segít rendezni ezt az áldatlan közlekedési és parkolási helyzetet.

Ui. Ezt a levelet elküldtem a volt és a jelenlegi főépítésznek, Vincze Viktória szolgáltatási koordinátornak és B. Szabó Veronika építésznek is. Őszintén remélem, hogy lesz foganatja.

Probléma helyszíne
Szentendre

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Megállni tilos tábla került kihelyezésre.
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Szentendre Önkormányzata

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Szentendre Önkormányzata

  • Gaján Éva bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére