Megoldott

Szentendre Spar Vasúti villasor új parkoló

Anonim Járókelő

A szentendrei HÉV végállomáson, a SPAR parkolójában rengetegen hagyják az autójukat akik Budapestre utaznak a HÉV-vel. Reggel otthagyják, este elviszik. Van egy kisebb parkoló a buszpályaudvar végében (nem a város kezelésében, volt már itt téma, részben megoldva), és van a SPAR körül egy nagy, igen rossz állapotban lévő parkolórendszer, több részből. Elég nagy terület, de mindig tele volt. A P1 parkoló közvetlen a SPAR mellett van, szinte 110%-ig tele. A P2 parkoló (15 autó) mindig tele. A P3 parkolót gyakorlatilag a taxisok blokkolják, ott ritkán van 1 hely is. A P4 parkoló a SPAR háta mögött van, iszonyú kátyúkkal, mindig tele. Ráadásul az áruházat kamionokkal erről az oldalról töltik fel, s akkor szegény kamionosnak varázslónak kell lennie. A P5 a buszpályaudvar végében, kb 40 autónak, mindig tele van, a busztársaság alakította ki. Napközben alig lehet üres helyet lelni benne. 2017 karácsonya előtt feltehetően az önkormányzat kialakította a képen látható füves-bokros területen a P6 jelzésű parkolót 4-5 nap alatt. Felvonult 4-5 földmunkagép, tehergépkocsikkal hoztak rengeteg murvát, elplanírozták, szétterítették a murvát. Ennyi.
Dícsérendő a szándék, észrevették, hogy valamit tenni kell. De hogy megtervezve nem volt, az 100%. Nem oldották meg az esővíz elvezetését, és ezért hatalmas tavak keletkeznek (ld. képek). Ide csak gumicsizmával lehet bemenni, kijönni.
Ezen kívül nincs semmi parkolási jelölés kialakítva, ki hova áll le, ötlet kérdése, így a kihasználása 50% körüli.
Valahogy szakszerűbben kellene kialakítani. Lejtsen valamilyen vízelvezető csatorna felé. Legyen mésszel felfestve, hogy kialakuljon egy rend, ami az autósoknak rögződik. Jó lenne valamilyen parkolástechnikai megoldást alkalmazni, hogy aki egész napra ott hagyja, az ezt a parkolót használja. Az áruház környékén (pl. 60 perces korlátozással) a bevásárlóknak hagyni helyet.

Probléma helyszíne
Szentendre Vasúti Villasor 2

Hozzászólások

  • Tóth Sándor lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Járó Kelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Ezt is megcsinálták.
  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Tóth Sándor elküldte az ügyet az illetékesnek: Szentendre Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére