Megoldatlan

Nem egyértelmű kerékpáros átvezetés

A Nyíri úttal párhuzamosan vezetett Gyalog- és kerékpárút a Balaton utca előtt "véget ér", és még egy "Elsőbbségadás kötelező" (EAK) tábla is ki van helyezve. Azonban a Balaton utca úttestjén egy "utat keresztező kerékpárút" útburkolati jel van felfestve.
- Ha vége a kerékpárútnak, akkor miért van átvezetés?
- HA a Balaton utcából (EAK tábla alól) hajt ki egy jármű, akkor a keresztező kerékpárossal jobbkezes kapcsolatba kerülnek? Hiszen mindkettejüknek EAK táblája van.
- De a KRESZ 31 § (5) bekezdése is nehezen értelmezhető, hiszen a Balaton utcába - akár jobbra, akár balra - bekanyaro jármű vezetőjének elsőbbségadási kötelezettsége lenne az úttest mellett lévő kerékpárúton érkezővel szemben.

Az EAK tábla, a gyalog- és kerékpárút vége, valamint a kerékpáros átvezetés együttes használata félrevezető, nem egyértelmű forgalmi helyzeteket teremt. Miért ne lehetne "simán" egy végig vezetett gyalog- és kerékpárút, ahogy például ezen a budapesti helyszínen: https://www.google.com/maps/@47.5047385,19.0547078,3a,75y,85.37h,71.49t/data=!3m6!1e1!3m4!1saJIrBx3BYZXEDrN3rSrG6Q!2e0!7i13312!8i6656?entry=ttu

Probléma helyszíne
Kecskemét Balaton u 23

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: Kecskemét Önkormányzata

  • Vörös László Kartal bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére