Válaszra vár

Dinnyés-Pákozd út és 7-es út kereszteződése

Anonim Járókelő

A 7-es út és a Dinnyést Pákozddal összekötő út kereszteződése balesetveszélyesen, teljesen átgondolatlanul és életszerűtlenül van kialakítva. A stoptáblához kapcsolódó vonalat úgy festették fel, hogy ha ott áll meg a kereszteződés előtt a Pákozd felől (a kép felső része) érkező autós, akkor semmit sem fog látni az M7-esen érkező autókból. Ezért a jelölés életszerűtlen.
Az útkereszteződés nincs megtervezve. Ha ugyanis nem tartom be a stopvonalat, és tovább közelítek a 7-es út felé, olyan éles szögben van kialakítva a kereszteződés, illetve a 7-es út a úgy kanyarodik, hogy nem látható be eléggé. A 7-es úton itt 60 km/h sebességgel közlekedhetnek az autók, és nem hiszem, hogy száz méternél több az a távolság, amely alatt megpillantható a Gárdony felől közeledő autó. A múltkor a Pákozd felől érkeztem ide, először Gárdony irányába néztem, majd Székesfehérvár felé. Mivel itt erősen ki kell fordulni, hogy lássam, jön-e autó, ez a művelet 2-3 másodpercig is eltarthatott. Ez idő alatt azonban megjelent egy autó Gárdony felöl, amit nem láttam korábban, és alig néhány másodpercen múlott, hogy nem történt egy újabb baleset - volt már belől sok itt.
Tovább fokozza az útszakasz veszélyességét, hogy itt hajtanak le a kerékpárosok is a Pákozd felé menő útra, és ez bizony egy rendkívül forgalmas útszakasz kerékpáros szempontból is tavasztól őszíg.
A kereszteződést újra kell tervezni, az éles szögű kereszteződés életveszélyes. Amíg ez nem történik meg, a 7-es úton a jelenleg erre a szakaszra vonatkozó 60 km/h korlátozást tovább kell szigorítani, hogy kellő idő maradjon. Az útra több veszélyre felhívó jelzést kell felfesteni. A Dinnyés-Pákozd útszakaszon pedig újra kell gondolni, hol álljanak meg az autók, hol legyen a stopvonal, a jelenlegi irreális, amatőr, dilettáns és életveszélyes munka.
Küldök egy streetview linket is:
https://maps.app.goo.gl/QDPQLPpD8uCBEW8Y9
Képzeljék el, hogy itt abban az esetben, ha betartják, 60 km/h sebességgel jönnek balról/jobbról az autók!

Probléma helyszíne
Pákozd 7 sz. főút

Hozzászólások

  • Pongrácz Gábor elküldte az ügyet az illetékesnek: Magyar Közút (Gárdony)

  • Pongrácz Gábor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Magyar Közút (Gárdony)"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére