Megoldatlan

Kisegyesi út - életveszélyes állapotok

FRISSÍTÉS 2021.11.11.
A Kishegyesi út évek, vagy inkább évtizedek óta nem alkalmas akkora járműforgalom lebonyolítására, mint amelyet az ipari park, és a lakóházak előidéznek. Az M35-ös autópálya átadása óta a tranzit forgalom is óriásit nőtt.
Ezzel valamennyire a városvezetés is tisztában van, azért ígérte meg már 2017-ben az autópálya felhajtó és a Derék utca közötti felújítást. A beruházás, bár 2020 februárjáig el kellett volna kezdeni, még el sem kezdődött. A csúszás oka, hogy már négysávosítást is ígérnek a Határ út és a Nádsíp utca közötti szakaszra.

Sajnos ez nem indok arra, hogy az ott található legveszélyesebb kereszteződéshez, a Pósa utca és a Kishatár utca találkozásához ne helyezzenek jelzőlámpát.
Az elmúlt két napban (2021.09.28-29.) két gázolásos baleset is történt. Először egy gyalogost ütöttek el, aki szabályosan haladt a gyalogátkelőn; később egy út szélén közlekedő kerékpárost.

A jelzőlámpák hiánya nem csak a járókelők életét veszélyezteti, de a közösségi közlekedést is nehezíti, mivel a Pósa utca felől érkező 42, 42A és 43-as autóbuszok csúcsidőben állandó késéssel közlekednek - a kikanyarodás ellehetetlenítése miatt.

Kérni szeretnénk az Illetékeseket, hogy akár ideiglenes formában is, de helyezzenek jelzőlámpát a Pósa és a Kishegyesi út találkozásához, mielőtt újabb tragédia történik! Nem kell költséges beruházást tervezni, csupán ideiglenes lámpát kihelyezni, ami akár akkumulátorról is üzemelhet. A kereszteződés 1 km-es körzetében csak a Kishatár utcánál és a Derék utcánál található jelzőlámpa, így a fogalom feltorlódásától nem kell tartani.

Probléma helyszíne
Debrecen Pósa u. 1

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Turiné Antal Csilla elküldte az ügyet az illetékesnek: Debrecen Önkormányzata Városüzemeltetési Osztály

  • Turiné Antal Csilla megváltoztatta a bejelentés leírását "A Kishegyesi út évek, vagy inkább évtizedek óta nem alkalmas akkora járműforgalom lebonyolítására, mint amelyet az ipari park, és a lakóházak előidéznek. Az M35-ös autópálya átadása óta a tranzit forgalom is óriásit nőtt. Ezzel valamennyire a városvezetés is tisztában van, azért ígérte meg már 2017-ben a...

  • Turiné Antal Csilla elküldte az ügyet az illetékesnek: Debrecen Önkormányzata Városüzemeltetési Osztály

  • Turiné Antal Csilla megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Debrecen Önkormányzata Városüzemeltetési Osztály"-ra.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére