Válaszra vár

Játszótér/Zöldterület

Debrecen Epreskerti/Mikepércsi úti lakótelepen lévő játszótér!

Próbálkoztunk már az illetékeseknek is jelezni, de eredményt nem értünk el vele. A mai nap megtörtént az amit nem szerettünk volna, hogy megtörténjen. Szerencsére nem kisgyerek hanem egy anyuka eset áldozatául ( természetesen az anyukának sem kellett volna, hogy megsérüljön ) Gyermekével épp jatszó anyuka vágta meg a kezét a " homokozónak " nem mondható homokban.
Nagy baj nem lett, de ha egy kisgyerekkel , esetleg egy babával történik ez meg? Kit lehetne felelősségre vonni? Nyilván egy felnőtt legyint egy vágásra, DE egy gyerkőc nem így fogja fel, és a szülője sem , ha a gyermekével történik ez meg.
A játszótéren található homok mindenre alkalmas csak arra nem , hogy gyerekek játszanak benne. Televan üvegszilánkkal, cserép, tégla, hatalmas kő darabokkal. Könyörgöm egy jatszótérről beszélünk, ezek a dolgok mit keresnek benne? Hogy hagyhatnánk így benne játszani bárkit is? A járni nem tudó babákat is le kell vinni a játszótérre, a levegőre ők kúszva, mászva közlekednek. Egy ilyen simán szétvagja a kistenyerüket. Annyit tesznek, hogy néha kijönnek felássák az egészet, és ennyi. Amivel csak azt érik el, hogy a felszínre kerül a többi szemét.
Ráadásul az egész területet belepi a király dinnye nevű növény, ami szúrós termése rettentő fájdalmat tud okozni, és persze a labdákban és biciklikben is kárt tesz. Az egész jatszótér körbe van kerítve, persze a kerítés kezdi megadni magát ezáltal a ponthegesztésnél válik, így a kerítésdarabok összevissza állnak. Ha már jatszótér a jatékok kisebb korosztálynak használhatatlanok kivéve a két babahintát, kb 4-5 éveseknek valók a játékok, se a kisebbek se a nagyobb gyerekek nem tudják kiélvezni.
A játékok nincsenek túl jó állapotban, a csúszda nappal szemben van, így szinte egésznap süti, ami miatt a fém átmelegszik konkrétan estig amíg le nem hűl az idő nem lehet használni. Az egész kerete fából van, az idő előrehaladtával olyan szinten tönkrement, hogy szálkák állnak ki belőle ami szintén veszélyes.
Így tehát elég nehéz egy 2évest lekötni. A nagyobbak meg nem tudnak sokszor mit kezdjenek magukkal, se egy focipálya, kosárpálya, se egy pingpong asztal, hogy Ők is letudnák valamivel vezetni a feszültséget, és mondjuk ne a telefont nyomkodják.
Jön az ősz, a tél egyre hamarabb sötétedik, de a A játszótér még véletlenül sincs kivilágítva, így még annyira se lehet majd használni. A környék televan gyerekekkel, de a játszóteret nem sokan használják ezek miatt.
Mindenhol azt lehet olvasni, hogy új játszótér épült, ilyen olyan újítások vannak. Nálunk semmi, se padok, hogy le lehessen ülni, kuka se sok helyen van, így némelyik kutyás a kutya "csomagját" sem szedi össze, mert nem fogja magával cipelni amíg talál egy kukát.

Szeretnénk, hogy korszerűsítsék a játszóteret, és környékét. Minden korosztálynak megfelelő elfoglaltsági lehetőséget. Babáknak, kisgyerekeknek 0-7 éves korig számukra ideális játszótéri eszközök, ( mászóka, csúszda, hinta,készségfejlesztő, homokozó) Nagyobbaknak is focipálya, kosárpálya,pingpong asztal, Bármi ami azt segítené, hogy több időt töltsenek a szabadba a helyett hogy a szobába a telefont nyomkodják. Egy élhetőbb körülményt az itt élők számára, hogy újra gyerekzsivalytól legyen hangos a környék.

Probléma helyszíne
Debrecen Mikepércsi út 61

Hozzászólások

  • Turiné Antal Csilla elküldte az ügyet az illetékesnek: Debrecen Önkormányzata Zöldterületi Osztály

  • Turiné Antal Csilla megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Debrecen Önkormányzata Zöldterületi Osztály"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére