Megoldatlan

Vikár Béla és Bihari utcák élet és forgalom technikai problémája

Élet és közlekedésbiztonsagi szempontból felül kellene vizsgálni a Biharikert városrészen a Vikár Béla utca és Bihari utca kereszteződést és ezzel kapcsolatosan megfontolni az illetékeseknek a forgalom lassítást és a két utca egyirányúsítását.
Bihari utca: Vágóhíd utca felől ki van téve egy 30-as tábla, viszont tovább haladva már nincs kihelyezve, ezért már nem 30-al közlekednek, hanem 50-60 -al száguldanak a veszélyes kereszteződésbe (majd azon át) amely a Vikár Béla utca felől stop táblával jelölt ugyan, de nem belátható kereszteződés. (Ezért nagy gázzal indulnak meg, gumicsikorgással,mert nem biztonságos az áthaladás a kereszteződésen.)
Azon kívül a Bihari utca, keskeny utca, kétirányú forgalom van jelenleg, 2 autó nem fér el egymás mellett, csak úgy, ha az egyik lehúzódik a villanyoszlopok közé /mellé az aszfaltról a kavicsos, gödrös, poros útszélre.
Nagy forgalmú útról van szó, főleg a reggeli és délutáni csúcsidőszakban.

A másik említett utcája a kereszteződésnek, a Vikár Béla utca.
Itt sincs sebesség korlátozó tábla kihelyezve és lakó-pihenő övezet tábla sincs, holott ebben az utcában nincs járda sem.
Az emberek az úton sétálnak, gyerekekkel, babakocsival, kutyával.
Itt 20 km/h sebesség korlátozás és lakó-pihenő övezet kijelölése lenne az optimális.
Annak okáért is, mert ennek az utcának a közepén magas domb található, emiatt abszolút nem belátható, 50 km/h val, vagy többel is száguldanak az autók.

Szükség lenne egy helyszíni bejárásra a területen az illetékesek részéről, reggel 7-től 9-ig és a délutáni csúcsforgalomban 16-tol 18-ig, vagy forgalom számlálás is, hogy megfelelően alátámasztható legyen sz észrevételem.

Jó lenne az említett utcákat egyirányúsíttatni és sebesség korlátozó táblákat, lakó-pihenő övezet táblákat kihelyezni és/vagy fekvőrendőrök elhelyezését az utcákban.
És ellenőrizni, ellenőriztetni a közlekedési szabályok betartását.(sebesség)

Tisztelettel megköszönöm a segítő közreműködésüket.

Probléma helyszíne
Debrecen Bihari u. 38

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Turiné Antal Csilla elküldte az ügyet az illetékesnek: Debrecen Önkormányzata Városüzemeltetési Osztály

  • Turiné Antal Csilla megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Debrecen Önkormányzata Városüzemeltetési Osztály"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére