Megoldott

Takarítsák el a kiöntött betont a ligetből

Igen szomorú látvány fogadja azokat, akik ellátogatnak Rákoscsabán a Szabadság sugárút-Rákos-patak-3 méteres apartheid fal között található területre, a helyi ligetbe, hiszen valamelyik természetbarát urbanista oda öntötte ki (több helyütt is) a visszamaradt betonját. Nyilván nem azok, akik nem olyan régen építették ott az apartheid falat...

Elkeserítő, hogy vannak párak, akik úgy gondolják, hogy minden fajta büntetés nélkül, bárhol, bármikor és bármit megtehetnek - beleértve a kevés megmaradt városi zöldfelület tönkretételét is, a környezetkárosítást.

AZ ERDŐ, A LIGET ÉS A KÖZTERÜLET NEM SITTLERAKÓ, NEM KONTÉNER! A makro- és mikroorganizmusok, a növények, a természet ÉL! (Kérdés, hogy meddig!?!?)

Az imént leírt természetellenes cselekedettel a tettesek felelősek, ugyanis csökkentik a terület biodiverzitását, éppen ezért felhívnám a szíves figyelmüket a következőkre: "a környezetkárosítás a közegészség elleni bűncselekmény csoportba tartozik, a bűncselekmény jogi tárgya az emberi környezet védelméhez fűződő társadalmi érdek. A környezet megóvása alapfeltétel az ember egészsége szempontjából, ezért a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény megalkotása tette szükségessé, hogy a Btk. büntetni rendelje az emberi környezet károsítását. A bűncselekmény elkövetési tárgya a föld, levegő, víz, élővilág, valamint ezek összetevői. A föld a védelme kiterjed az ásványokra, termőképességére, élővilágának oltalmazására. A víz védelme kiterjed a felszíni és felszín alatti vízekre, medrére, partjára. A levegő védelme kiterjed a légkör egészére, klímára. Az élővilág védelme kiterjed valamennyi élő szervezetre, életközösségeikre, élőhelyeikre."

A bejelentéshez mellékeltem 3 darab műholdfelvételt (2005; 2009; 2015), amelyen látszódik a területhasználat változása. Érdekesség, hogy a legfrissebb (2015. decemberi) műholdfelvétel még nem mutatja azt a bizonyos nem olyan régen felhúzott apartheid falat, pontosabban falhosszabbítást.

Tisztelettel kérjük az illetékeseket, hogy legyenek szívesek és intézkedjenek a felsorolt probléma, problémák megoldása érdekében. Segítségüket előre is köszönjük!

UI.: Bárki is a környezetkárosító, szégyellje magát!

Probléma helyszíne
Budapest XVII. kerület, Rákosmente, XVII. kerület

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A Környezetvédelmi csoport kiszállt a helyszínre és a helyszíni szemlét követően nem sokkal eltakarították mások környezetkárosító, biodiverzitás-ellenes cselekedetének negatív hozadékát. Ügy megoldva...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Befejezten munka

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Vass Zsolt
    Illetékes: XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata
    Pesti út (XVII. kerület, Rákosmente)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kiszáradt fák

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Vass Zsolt
    Illetékes: XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata
    Újlak utca (XVII. kerület, Rákosmente)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kidőlt fa.

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Vass Zsolt
    Illetékes: XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata
    Pesti út (XVII. kerület, Rákosmente)
  Vissza az oldal tetejére