Megoldott

Eltűnt Bubi-dokkolók - vizuálisan fel nem ismerhető Bubi-állomás

Anonim Járókelő

A Gárdonyi téri Bubi állomásról eltűntek a dokkolók és az állomást jelző zöld oszlop - ha nem tudtam volna korábbról, hogy ott van egy Bubi állomás, akkor magamtól én rá nem találtam volna. Ami maradt, az két sárga téglalap felfestve a földre (ami idővel nyilván szépen le fog kopni). Kikerestem a Google utcaképen a korábbi állapotot és fotón látható az új állapot.

Azt nagyon jónak tartom, hogy az új Bubi rendszerben komolyabb infrastruktúra, dokkolók nélkül is megoldható állomások kijelölése, viszont azt nem értem, hogy ha már egyszer ki voltak építve a dokkolók, akkor azokat miért kell eltüntetni, sokkal rendezettebben lehet azokba letenni a kerékpárokat és szerintem városképileg is jobban néznek ki.

Továbbá egy ilyen rendszernek, mint a Bubi, szüksége van egy egységes megjelenésre - ha nincsenek is dokkolók, de a zöld oszlopok megmaradhatnának, amiből egyértelmű, hogy ez itt egy Bubi állomás. Jó lenne megőrizni a Bubi rendszer egységes vizuális világát, mert ez a rendszert is könnyebben használhatóvá teszi, másrészt a várost sem taszítja egy balkáni jellegű vizuális káoszba.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Bartók Béla út 32

Hozzászólások

  • Járókelő Zsófia lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Suszter Dominik hozzászólt a bejelentéshez.

    Kész.
  • I. Adrián elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • I. Adrián megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére