Megoldatlan

XII. ker. Önkormányzat előtti zebra - Böszörményi út

Anonim Járókelő

Tisztelt Ügyintéző!

A mellékelt képen látható jelenség sajnos rendszeres és visszatérő dolog. Az autósok egy részét sem a záróvonal, sem a KRESZ 38§ (2) által leírtak (ez írja le, hogy a szembe pálya előzésre nem használható), sem a kitett sebességkorlátozást nem zavarják (ugyan nincs traffipaxos szemem, de nagyjából megítélhető, hogy mennyi a 20km/h). Az önkormányzatot meg a környék jelenlegi forgalomtechnikai kialakításából fakadó problémák nem zavarják. A zebrára néz térfigyelő kamera is, ennek ellenére gyakori a buszok, villamosok előzése. Mindennapos, hogy majdnem elütik a zebrán szabályosan átkelni szándékozó gyalogost és sajnos volt már itt baleset is. Néha ugyan kampányszerűen tart ellenőrzést a közterületfelügyelet és a rendőrség, de igazából amióta a "Városháza teret" kialakították és a villamospályára vezették a közúti forgalmat ez meglévő probléma, amivel senki sem akar foglalkozni. Az út budapesti hatáskör, a probléma kerületi. Innentől lehet egymásra mutogatni, hogy mi kinek lenne a feladata. Közben meg az állampolgárt simán elütik. Amióta még Tarlós úr a szabályszegők oldalára állt a Kolosy téri kamera kapcsán, a helyzet csak rosszabb lett.
A környék fejlesztése egyébként egy jó elképzelés volt, jóval biztonságosabb lett az önkormányzat elé épített térrel egybeépült megállóhely is. A Széll Kálmán tér felé menő villamosmegálló mutatja meg milyen volt az eredeti állapot, ott még mindig elég szűk a peron a jelentős utasforgalom ellenére. Kérem legyenek szívesek felülvizsgálni a környéken alkalmazott forgalmi kialakítását (akár a kerület javasolja a fővárosnak, akár a főváros a kerületnek, akár együtt üljenek le ötletelni) és lehetőleg ne kezdjék el a tologatást, hogy mi kinek a felelőssége lenne. Akit itt elütnek, azt nem fogja vigasztalni a tudat, hogy kinek kellett volna biztonságosan rendezni a környéket. Legyenek szívesek találni megoldást arra, hogy a közlekedők betartsák a szabályokat, valamint rendezni a Széll Kálmán tér felé menő villamos peronjának kérdését is. Ez a környék jelenleg egy állatorvosi ló, ahol akartak valami látványost csinálni, de nem merték meglépni az átépítés miatt a közúti forgalom legalább minimális csökkentését sem. Így pedig megint a "puhatestű" húzta a rövidebbet, marad a szűk járda, peron és a zebrán az életveszély. Mert a gyalogos nem fizet adót és jogosítványa sincs? Nem gondolnám, hogy ezt a városlakónak kell rendeznie állandó járókelős bejelentésekkel vagy rendőrségi feljelentés formájában.

Üdvözlettel:

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, Kiss János altábornagy utca

Hozzászólások

  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

    A panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CVXV. törvény által meghatározott 30 napos válaszadási határidőt a címzett 60 nappal túllépte, így a bejelentést Megoldatlan státusszal zártu...
  • Anonim felhasználó hozzászólt a bejelentéshez.

    A probléma megoldása valószínűleg a Böszörményi út régóta tervezett felújításában/átépítésében rejlik. Én még nem láttam tervet.
  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. Kerületi Rendőrkapitányság

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Tönkretett zöldterület

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata
    Gyógyfű utca (XII. kerület, Hegyvidék)
  • Válaszra vár
    2
    Válaszra vár
    2

    Régi, sérült tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Pál András
    Illetékes: XII. kerületi Hegyvidéki Rendészet
    Apor Vilmos tér (XII. kerület, Hegyvidék)
  Vissza az oldal tetejére