Megoldatlan

Besenyő téri "parkoló"

A Besenyő park Vasutastelep utcai oldalán van egy járda, amit - álláspontom szerint csak a gyalogosok miatt - akadálymentesítettek.
Mivel sajnos nincs felhajtásgátló poller kihelyezve és elég széles a járda ahhoz, hogy elférjen rajta egy kocsi, ezért - vélhetően - a villamos végállomásnál található pizzéria alkalmazottai rendszeresen behajtanak az épülethez, teljesen kikoptatva ezzel a park füvét.

A Bp. XV. kerület Önkormányzat 41/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendeletének 6. § g) pontja szerint: "Aki közparkban vagy más zöldterületen, illetve közterületi zöldfelületen arra ki nem jelölt helyen járművel parkol, a közösségi együttélés alapvető szabályait megsérti és kettőszázezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható."
(https://net.jogtar.hu/rendelet?council=xv-kerulet&dbnum=524&docid=A1500041.15R&searchUrl=/rendelet-kereso/gyors%3Fcouncil%3Dxv-kerulet)

Sajnos a rendszeres felhajtás következtében már nem is igazán beszélhetünk "zöldfelületről", ugyanis az érintett területen szinte egyetlen fűcsomó se maradt meg...

Kérem, hogy szíveskedjenek a szabálysértőkkel szemben eljárni, továbbá pollereket kihelyezni annak érdekében, hogy a parkot ne tudják parkolónak használni, illetve szíveskedjenek az érintett területet újrafüvesíteni. Köszönöm

Probléma helyszíne
Budapest XV. kerület, Vasutastelep u. 7

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kihelyeztek egy pollert (és közben a pizzázó is bezárt), így megoldódott a probléma.
  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XV. kerület Rendészeti Osztály, Közterület-felügyelet

  • Ördög Angyalka hozzászólt a bejelentéshez.

    Esetleg egy emlékeztetőt lehetne megint küldeni az illetékeseknek? Köszi
  • Szilágyi Dóra elküldte az ügyet az illetékesnek: XV. kerület Rendészeti Osztály, Közterület-felügyelet

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XV. kerület Rendészeti Osztály, Közterület-felügyelet

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XV. kerület Újpalota Önkormányzata"-ról "XV. kerület Rendészeti Osztály, Közterület-felügyelet"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére