Megoldatlan

Miért tűnt el a Kossuth-szobor?

Tisztelt Illetékes!

A rákoscsbai Kossuth-szobor 2016-ban ünnepelte meglétének 70. évfordulóját, majd az Önkormányzat egy héttel az évforduló után, még márciusban leemeltette a mellszobrot a talapzatról annak ellenére, hogy a helybéli lokálpatrióták 1200 aláírással tiltakoztak a szobor eltávolítása ellen. A szobor Rákoscsabán nem kevesebb mint a történellmi hűség egyik legsarkalatasabbjika az egykori, önálló Rákoscsabának. Rákoskerten 700 aláírás miatt templomot építenek félmilliárd forintból, amelyet a Kormány biztosít, Rákoscsabán pedig 1200 helyi lakos aláírásától függetlenül eltávolítják és máshova helyezik. A szobor az idegen hatalommali szembenállás jelképe. Miért távolították el? Csak azért, mert az igen független polgári kör és az a magát lokálpatriótának mondott városvezetés érdeke ezt diktálja?

A Kossuth-szobrot egy új, méltatlan helyre helyezi az Önkormányzat, amellyel megsértenek minimum 1200 embert, ugyanis figyelmen kívül hagyták a kérésüket, mégpedig azt, hogy ne vigyék el a szobrot. Mint fentebb írtam, máshol 700 aláírás miatt már félmilliárdos Makovecz-templomot építenek, Rákoscsabán pedig a tiltakozás ellenére is eltávolítanak egy helyi jelentőségű szobrot. Mi ez, ha nem kettős mérce?

Mégis mi indokolta a Kossuth-szobor eltávolítását a Csaba vezér térről? Miért áll már közel egy éve a szobor talapzat nélkül? Miért nem hagyták a szobrot az eredeti helyén? Ehelyett nagy költségekkel kialakítottak neki egy méltatlan, undorító környezetet a Rákoscsabai Közösségi Ház tövében, ami az alpolgármester és a polgári kör vezetője szerint méltó Kossuth emlékezetéhez. Ez utóbbit ők mondták el nekem személyesen az alpolgármester fogadó óráján. Szerintünk mindez méltatlan és azt kérjük, hogy a szobrot vigyék vissza az eredeti helyére.

Tisztelettel kérem Önöket, hogy válaszukban hagyják ki a revizionista mellébeszélést, Székelykeresztúrral kapcsolatos hantát és persze a 200 méteres távolsággal kapcsolatos félremagyarázász is, mert erre senki sem kíváncsi. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy miért vittek el egy szobrot, ha 1200 ember tiltakozott? Miért hagyták figyelmen kívül a társadalmi folyamatokban résztvevők jelzését?

Tisztelettel:
Bana Roland

Probléma helyszíne
Budapest XVII. kerület, Rákosmente, Csaba vezér tér 198

Hozzászólások

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés kategóriáját ""-ról "Parkok és zöldterületek"-ra.

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Jelenleg így néz ki a talapzat (mai kép)
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Veszélyes körhinta

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata
    Göcsej utca (XVII. kerület, Rákosmente)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kiálló szögek

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata
    Péceli út (XVII. kerület, Rákosmente)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Szétesett pad

    Beküldés ideje:
    Illetékes: XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata
    Pesti út (XVII. kerület, Rákosmente)
  Vissza az oldal tetejére