Megoldott

Magas és meredek új fekvőrendőr a Halomi úton

Anonim Járókelő

A Halomi út Kandó tér felé eső vége hónapokig zárva volt, mert korábban egy teherautó alatt beszakadt az út. A helyreállított szakaszon egy fekvőrendőr is készült, ami azonban eltér a környéken, például a Kandó tér körül található többi fekvőrendőrtől: jóval magasabb, és meredekebb szögben kell rá felhajtani. Olyan meredek szögben, hogy igazából teljesen meg kell állni előtte, mintha egy járdára kellene felhajtani. Elfogadhatatlan egy ilyen „útakadályt” telepíteni.

A D.A.S. Jogszerviz interneten olvasható összefoglalója szerint: "Általános szabály, hogy a fekvőrendőr nem lassíthatja jobban a közlekedést, mint az érvényben lévő sebességkorlátozás. Azaz, ha például 30 km/óra a megengedett legnagyobb sebesség, akkor a fekvőrendőr nem kényszerítheti az autóst ennél kisebb sebességre."

A környék 30 km/órás sebességkorlátozású zónába tartozik. A környéken található összes fekvőrendőrt úgy alakították ki, hogy ha 30 km/óránál nem megyünk gyorsabban, akkor megfelelően át lehet hajtani rajta, mert a felületük ívelt. Az új fekvőrendőr magas és szögletes, mint egy járdaszegény. Az autóst a megengedett korlátozott sebességről megállásra kényszeríti, mindenféle előzetes jelzés nélkül, ami balesetveszélyes, nem beszélve az autókban okozott károkról.

Az új „útakadály” számos kérdést felvet. Mi az oka annak, hogy ez a fekvőrendőr magasabb és meredekebb a környéken található többinél? Hogyan lehetséges azonos sebességkorlátozású övezetbe különböző magasságú és ívű fekvőrendőröket telepíteni? Honnan kellene tudnia az autósoknak, hogy a környéken lévő többivel ellentétben ezen nem hajthatnak át 30 km/órás sebességgel?

A képeken látszik az új, járdaszegély-magasságú fekvőrendőr és összehasonlításképpen a Kandó térről egy másik, megfelelően kialakított fekvőrendőr. A különbség ég és föld, pedig alig néhány méterre találhatóak egymástól. Kérjük, hogy az újat is a többihez hasonlóvá alakítsák át, hogy elejét vegyék a káreseményeknek.

Probléma helyszíne
Budapest XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre, XVIII. kerület

Hozzászólások

  • Bardócz Csabaverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönjük a visszajelzéseket!
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Megfelelően ívelt a másodjára átépített fekvőrendőr.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A fekvőrendőrt ismét felbontották és átépítették, most már hasonlóra (még ha kissé magasabbra is), mint a környéken lévő többi: azaz megfelelő íve van ahhoz, hogy a megengedett korlátozott sebességgel...
  • Györkös Attila hozzászólt a bejelentéshez.

    Ilyet még nem pipáltam! Ez elképesztő!
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A kép címe "keresd a különbséget" is lehetne.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Ki látja a változást?
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A beküldéstől számítva meglepően gyorsan fel is szedték és átépítették a fekvőrendőrt... nos, csaknem ugyanolyanra (!) Ami azt jelenti, hogy még mindig nem olyan kialakítású, mint a környéken azonos z...
  • Smith Chris hozzászólt a bejelentéshez.

    A 30-as övezetben 30-cal lehet áthaladni a fekvőrendőrön, hiszen ez a maximálisan megengedett sebesség. Kíváncsi lennék ebből kifolyólag hány autó törne rommá.
  • Györkös Attila hozzászólt a bejelentéshez.

    Jogosnak tűnik a felvetés. A D. A. S. jogszervíz állásfoglalása elfogadható.
  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: XVIII. kerület Városgazda NZrt.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Zajvédőfal hiánya

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Búzakéve utca (XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre)
  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Nehéz kihajtás

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Babits Mihály utca (XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre)
  Vissza az oldal tetejére