Megoldott

zajpanasz, köznyugalom zavarása

A Sashalmi erdőt rengeteg nyugalomra vágyó ember látogatja: itt levegőztetik csecsemőiket a kismamák, fiatal párok. Ide jönnek a nyugdíjasok és minden munkában megfáradt ember, aki végre elszakadna az egész heti nyüzsgéstől és pihentetné idegeit. Ide jönnek a nyugodt sportolásra vágyók. A kisgyerekes családok. Az izgága kutyát nevelni vágyó, annak nyugalmat adni vágyó gazdik. Nem beszélve a természetben való mozgásról. Mi nem a telefonjainkkal jövünk ki ide. Ettől vágyunk elszakadni. Rohanó világunkban hihetetlen fontossággal bír sokak számára ez a madárcsicsergéssel teli zöld terület.
Ezért igen problémás, hogy (különösen hétvégén, amikor pedig a legtöbb ember szintén szabad és szeretné élvezni az erdő előnyeit, D-vitamint és CSENDET szívva magába) megszállják azok akik kinti diszkónak használják azt fényes nappal.
Vasárnap, azaz 2023.04.16-án az erdő két grillezésre használatos táborhelyén (a játszótérnél és a Budapesti út felőli oldalon lévőnél) is olyan hangosan szólt a tüc-tüc, hogy rengetegen evakuáltunk azonnali hatállyal. Ugyanis, lévén az erdő nem túl nagy és KÉT helyen is üvöltött a techno, NEM MARADT HELY a háborítatlan sétára vágyóknak. Végtelenül szomorú és felháborító, hogy megint a kulturálatlan emberek nyernek és az intelligens ember visszaszorul betoncelláiba. Ez a környéken a legtöbbünk számára elérhető legközelebbi fás rész. Jogunk van nyugalomban használni. Ez azonban meghiúsul az olyan emberek miatt akik sem az élővilágot, sem embertársaikat nem tartják tiszteletben.
Kérem ezért, hogy a grillezőknél jól látható módon függesszenek fel figyelmeztetést, hogy a hangos zenehallgatás tiltott tevékenységnek minősül.
KÉREM, védjük az állatvilágot és az intelligens, nyugalomra vágyó embert.

Probléma helyszíne
Budapest XVI. kerület, Remény u. 56

Hozzászólások

  • Tar Julcsi lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    A Pilisi Parkerdő felvette a kapcsolatot a területileg illetékes rendőrkapitányságokkal a fokozott ellenőrzések érdekében. A leírt probléma pedig elsődlegesen a Szabálysértési törvény hatálya alá tart...
  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Pilisi Parkerdő"-ról "Egyéb szervezet"-ra.

  • Dr Kardos Angelika megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Pilisi Parkerdőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!

    A terület nyugalmának megőrzése érdekében a Pilisi Parkerdő együttműködve a kerületi Önkormányzattal a Sashalmi erdőt a kerületi játszóterek látogatásának vonatkozó rendelete alá...
  • Tar Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: Pilisi Parkerdő

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Pilisi Parkerdő"-ra.

  • Forrai Julianna bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére