Megoldott

Úttesten elhelyezett nagyméretű virágtartó

Kedves Hölgyem/Uram,
Az II. ker. Endrődi Sándor utca és a Fenyves lépcső kereszteződésénél álló fehér színű lapos tetejű társasháznál a páratlan oldalon több mint egy éve folyamatosan az úttesten áll egy nagyobb méretű virágtartó edény és benne egy növény. Szeretnénk kérni, hogy legyenek kedvesek ellenőrizzék, hogy ez rendben van-e, mi balesetveszélyesnek látjuk és parkolási helyet foglal.
A problémát 2021 decemberében jeleztük a kozterulet@masodikkerulet.hu címen, ahonnan 2022 márciusában az alábbi 3 válasz érkezett, de az ügyben azóta sem történt változás.
"2022. február 18-án küldött elektronikus levelére válaszolva a következőkről tudom tájékoztatni:
Az inkriminált virágládáról ezidáig csak azt sikerült megállapítani, hogy nem az Önkormányzat tulajdonát képezi, így valószínűleg egy lakó helyezte ki. Azt azonban egyenlőre még nem sikerült megállapítanunk, hogy konkrétan ki volt ez a személy."
"2022. február 27-én küldött újabb elektronikus levelére válaszolva arról tudom tájékoztatni, hogy a közterület-felügyelő kollégák több alkalommal kint jártak a helyszínen, de sajnos senkivel sem tudták felvenni a kapcsolatot, becsengetéseikre nem reagált senki.
A Városrendészeti Osztálynak nincs arra eszköze, hogy ezt a virágládát eltávolítsa, ezért ismételten jeleztem a problémát a II. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Beruházási Igazgatóság Műszaki Osztályának."
"2022. március 9-én küldött küldött újabb elektronikus levelére válaszolva a következőkről tudom tájékoztatni:
A leveléhez mellékelt fényképfelvételt továbbítottam a Városrendészeti Osztály városrendészeti referensének, a közterület-felügyelők irányítójának.
Teljesen egyetértek Önnel abban, hogy a virágláda ilyen módon való elhelyezése az úttesten balesetveszélyes. A korábbi levelemben tájékoztattam Önt arról, hogy levelét továbbítottam a II. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Beruházási Igazgatóság Műszaki Osztályának, éppen e balesetveszély megszüntetése érdekében."
Köszönöm, ha érdemben tudnak foglalkozni az üggyel.
Jelen levelemet párhuzamosan megküldöm a kozterulet@masoddikerulet.hu e-mail címre.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Endrődi Sándor u. 54

Hozzászólások

  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Köszönjük a visszajelzést!
  • II. kerületi Önkormányzatverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Admin!

    A láda elkerült az úttestről.

    Üdvözlettel,
    II. Kerület Önkormányzata
  • II. kerületi Önkormányzatverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Admin!

    A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény
    232. § (1) Aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésé
    ...
  • II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.verified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!
    Köszönjük észrevételét. Bejelentését rögzítettük és továbbítottuk. A bejelentésben foglalt probléma érdemi megoldásáig kérjük szíves türelmét.
  • R eni elküldte az ügyet az illetékesnek: II. kerület Közterület-felügyeleti Csoport

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére