Megoldatlan

Balesetveszélyes kereszteződés és további hibák az Intéző utcában

Az ÉLETVESZÉLYES probléma:
Az egyirányúsított Intéző utca - nagyon helyesen - kerékpárral mindkét irányba átjárhatóvá lett téve. https://jarokelo.hu/bejelentesek/erd/67580/egyiranyu-utcak-kerekparral-ketiranyuva-tetele
Sajnos úgy oldották meg az Intéző-Jegyző kereszteződést, hogy a jobbkéz-szabály érvényes (a korábbi Stop tábla már leszerelve, a Velecei út irányából van egy felfestés, de az Ercsi út felől az sincs. Az intézőről érkező kerékpárosnak egy balról érkező autóval szemben elsőbbsége lenne, de az ehhez hozzá nem szokott autósok jó eséllyel nem adják meg az elsőbbséget. A kereszteződést történelmét nem ismerő kerékpárosnak ez ÉLETVESZÉLYES!!! Ebben a kereszteződésben 2019-ben volt olyan hét, hogy négy autobaleset volt, amiből kettő lebontott 1-1 kerítést, kerékpárost ne sodorjunk itt veszélybe.
Nem életveszélyes, de fontos probléma:
A Velencei útról tábla tiltja, hogy balra kanyarodjanak a kerékpárosok az Intézőbe. Ezt a táblát módosítsák! Mivégre lehet végigtekerni az Intéző utcán, ha befordulni már tilos???
Kisebb probléma, de megoldandó:
Az Intéző utca kisebb forgalmú keresztutcáiból sem engedélyezett befordulni a kerékpárosoknak, ezeket a táblákat is megfelelőre kell cserélni (vagy csak leszerelni).
Az autósok figyelmének felhívására célszerő lenne felfesteni az úttestre kerékpáros közelekdésre figyelmeztető piktogramot
Az Intéző-Jegyző kereszteződésében frissen telepített tábla kezd szétjönni.

Probléma helyszíne
Érd Jegyző u. 13

Hozzászólások

  • Balla Imre lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

    A bejelentéstől számított 1 év alatt nem oldódott meg a probléma.
  • Úri Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Érd Önkormányzata

  • Hegymegi-Barakonyi Bálint bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére