Megoldott

Galambürülékkel szennyezett járda a felüljáró alatt

Frissítés:2024.01.17.
Közút válasza: A Ferihegyi gyf. üzemeltetése a Közút feladata, takarítása a Közművek FKF-hez tartozik. Kérjük intézkedésüket.
___________

Az Üllői út és a Kőér utca sarkánál, ahogy a járdán/kerékpárúton a Határ út metróállomás felé tartunk, a felüljáró alatti részen halmokban áll a madárürülék. A galambok feltehetően a felüljáró szerkezetére ülhetnek, s ezt követik le a galambürülék sávjai, a járdán keresztben. Az ürülék csaknem egybefüggő sávban, szinte teljes szélességében szennyezi a járdát, ill. a kerékpárutat, eléggé tekeregni kell, hogy ki tudjuk kerülni. Rálépni pedig nem csupán gyalog kellemetlen, hanem kerékpárral sem szívesen hajt át ilyesmin az ember, hiszen Budapesten a többség valószínűleg lakásban/erkélyen/lépcsőnél tartja a cangát - és a lakásba sem cipőtalpon, sem bicókeréken nem szívesen viszünk be szennyeződést.
Szükséges lenne az érintett szakasz mielőbbi takarítása, majd utána az ismételt ellenőrzés és gyakori takarítás - hiszen amíg a madarak ott vannak, óhatatlanul újratermelik a problémát. Valódi megoldást így persze csak az hozhat, ha sikerül meggátolni, hogy a galambok a felüljáróra üljenek. Meg kellene nézni, melyik szerkezeti elemre ülnek, majd jó lenne galambriasztó tüskékkel ellátni az illető részt, hogy így távol lehessen tartani a madarakat. (Ahogy ezt épületek párkányainál, erkélyeknél is teszik.)

Probléma helyszíne
Budapest XIX. kerület, Kispest, Ferihegyi Repülőtérre vezető út

Hozzászólások

  • T. Andrea lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Illetékes válasza alapján
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    Köszönjük megkeresését.
    Tájékoztatjuk, hogy a bejelentett útszakasz mosását munkatársaink elvégezték.

    Tisztelettel: Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió
    https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/99761/galamburulekkel-szennyezett-jarda-a-feluljaro-alatt/hivatal
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő László megváltoztatta a bejelentés nevét "galambürülékkel szennyezett járda a felüljáró alatt"-ról "Galambürülékkel szennyezett járda a felüljáró alatt"-ra.

  • M. V. Klára elküldte az ügyet az illetékesnek: BKM Budapesti Közművek FKF

  • M. V. Klára megváltoztatta a bejelentés leírását "Az Üllői út és a Kőér utca sarkánál, ahogy a járdán/kerékpárúton a Határ út metróállomás felé tartunk, a felüljáró alatti részen halmokban áll a madárürülék. A galambok feltehetően a felüljáró szerkezetére ülhetnek, s ezt követik le a galambürülék sávjai, a járdán keresztben. Az ürülék csaknem egybe...

  • M. V. Klára megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "BKM Budapesti Közművek FKF"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    A 00099761 számú bejelentésben szereplő Bp. XIX. Üllői út-Ferihegyi gyf. út (Határ út) felüljáró üzemeltetése, fenntartása a Budapest Közút Zrt. feladatai közé tartozik.
    Az illeté
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Tar Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XIX. kerület Kispest Önkormányzata"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Barna Ferenc hozzászólt a bejelentéshez.

    Óóóó, nem teljesen értem, miért erre a dátumra tette a rendszer a bejelentést - mindenesetre a képeket ma (2024.01.14.) fotóztam, s a probléma sajna jelenleg is fennáll.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére