Megoldott

Hiányzó / felesleges buszjárat a XI. kerületben

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2022.01.21.:

A bejelentő válasza:
"Továbbra sem történt semmilyen változás, amiről írtak. Bár azt továbbra sem tudjuk, hogy egyáltalán milyen időtávon gondolkodnak.
Közben meg már az is kiderült, hogy mennyibe kerül az üres busz felesleges közlekedtetése: https://www.kozlekedotomeg.hu/budapest/jegyautomatakat-szerel-le-sporolas-miatt-a-bkk-kozben-75-millio-forintot-fizet-egy-ures-buszjaratert/ "

-----

FRISSÍTÉS 2021.10.21.:

A BKK válasza:
"Köszönjük megkeresését. A BKK szakterülete azt válaszolta, hogy a XI. kerület hálózati fejlesztéseit bemutató társadalmi egyeztetés a térség időközben bekövetkezett rohamos ütemű fejlődése következtében meghaladottá vált, ezért a BKK fejlesztési elképzelései az abban foglaltaktól eltérő tartalommal valósulhatnak meg. A 103-as autóbuszvonal várható megszüntetésével a BKK egy új, közvetlen belvárosi kapcsolatot nyújtó gyorsjárat indítását tervezi pl. az Andor utca, a Szerémi út, a BudaPart és az Infopark térségének színvonalas kiszolgálása érdekében. A tervezett hálózati módosításokról a társaság természetesen időben tájékoztatja ügyfeleit."

-----

2019. nyarán elérte az 1-es villamos a sok évtizede tervezett végállomását az Etele téren. Egy ekkora vonumenu változásnál természetesen többről van szó, hogy a villamos pár megállót tovább megy. Ennek megfelelően tervezték a térség közlekedési hálózatának átalakítását. Például a 103-as busz átkerült volna az Etele útról az Andor utcára, északon pedig elérte volna a Móricz Zsigmond körteret és 203-as néven közlekedett volna. Erről a már szokásossá vált társadalmi egyeztetést ki is írta a BKK: https://bkk.hu/fejlesztesek/tarsadalmi-egyeztetes/tarsadalmi-egyeztetes-1-es-villamosvonal.5845/
A honlapjukon a hivatkozott társadalmi egyeztetés lezárt státuszú lett, viszont a tartalmából semmi sem valósult meg immár második éve. A 103-as ma is jár, ráadásul olyan paraméterekkel amikről sehol sem volt szó. Vasárnap nem is közlekedik a busz de amikor épp jár, akkor is fél óránként jár. Hogy ezt kitől és milyen egyeztetésen kérdezték és mi alapján változott... Ez a vonal az utolsó 1 megállót - kb. 500 méter - leszámítva teljesen párhuzamos az 1-es villamossal. Azon kívül, hogy a Vahot utcából átszállás nélkül el lehessen jutni az Újbuda Centerbe, nincs sok értelme közpénzen üzemeltetni ennyi különbségért, miközben más közeli térség kiszolgálatlanul maradt. Ráadásul a 30 perces követés az amit nem várnak meg az utasok, már most megéri 1-essel menni és 5 percet sétálni. Persze az ilyen járaton mindig lesz néhány utas. Így a létét meg lehet indokolni azzal, hogy nem üresen jár. Egy ilyen járattal szemben a tervezett 203-as - ami az Andor utcában közlekedve - új térséget kapcsolna be a tömegközlekedésbe, fájóan hiányzik. Onnan csak hosszas sétával és átszállással (vagy autóval) lehet elérni az említett környéket. Adódik a kérdés, ha a 103-as életbentartására az Újbuda Center átszállásmentes elérése az érv az Etele úton még egy a villamossal teljesen párhuzamos busznál is, akkor a máshol lakóknak miért nincs közvetlen buszuk? Az egyik lakótérségnek 2, míg a másiknak 1 közlekedési járat sem jár?
Az elmúlt 2 évben épült és a napokban kinyitott egy plaza az Etele téren, tovább épült a Szerémi út környéke. Ezeknek a tömegközlekedési ellátására pedig nem látni semmilyen akaratot. Mindeközben pedig már a nyitás napján megtelt a plaza 1300 darabos parkolója és a környéken még a fákon is az ideérkező látogatók parkoló autói lógtak. De ha ezeket nem vesszük, akkor már csak annyit is számíthat egy 203-as busz megindulása, hogy az Andor utca és környékéről is elérhetővé válna az Újbuda Center, Kopaszi-gát és némi sétával még az Infopark is.

Egyszerűen érthetetlen a mai helyzet, a lezáratlan egyezetetés lezártnak jelölése mindenféle információ nélkül, hogy miért nem valósult meg vagy mikor fog.
Jó lenne valóban lezárni a hivatkozott társadalmi egyeztetést. Ha az abban foglaltak végül sehogy nem valósulnak meg, akkor azt megindokolni és közzétenni úgy. Ha megvalósul, vagy az eredeti tervekhez képest módosítva, de megvalósul, akkor végre meglépni a változást!

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Bikás park M

Hozzászólások

  • Pircher Gábor hozzászólt a bejelentéshez.

    A felesleges buszjárat megoldódott, de a Szerémi útra, illetve a Hengermalom út Budafoki és Szerémi út közötti szakaszára tervezett 203-as buszról megálltak az információk, ahogy a BudaParti 107E-ről...
  • Csanádi György lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Németh Zs. hozzászólt a bejelentéshez.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Főváros Önkormányzata"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Pircher Gabor hozzászólt a bejelentéshez.

    Újra kiírtaa BKK 3 év után társadalmi egyeztetésre a kérdést, csak eléggé más formában:
    https://bkk.hu/fejlesztesek/tarsadalmi-egyeztetes/tarsadalmi-egyeztetes-a-213-as-es-a-103-as-autobusz-kozlekedes
    ...
  • Pál András megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0026118-004/2021/0038
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00089974

    Tisztelt Ügyfelünk!

    A BKK köszöni megkeresését, melyet a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya jutt
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP- 9227 /2022-es érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya részére.

    Tisztel
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "2019. nyarán elérte az 1-es villamos a sok évtizede tervezett végállomását az Etele téren. Egy ekkora vonumenu változásnál természetesen többről van szó, hogy a villamos pár megállót tovább megy. Ennek megfelelően tervezték a térség közlekedési hálózatának átalakítását. Például a 103-as busz átkerült voln...

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Továbbra sem történt semmilyen változás, amiről írtak. Bár azt továbbra sem tudjuk, hogy egyáltalán milyen időtávon gondolkodnak.
    Közben meg már az is kiderült, hogy mennyibe kerül az üres busz felesl...
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Horváth Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Szerintem ki lehetne küldeni ezt a bejegyzést a Fővárosi Önkormányzatnak. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire örülnek annak, hogy a BKK semmittevéssel égeti a közpénzt. Évek óta jár egy, a. Illamoss...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A BKK válaszában elfelejtette megírni, hogy egyáltalán mikor tervez bármit is a térségben változtatni, így a jelenleg FELESLEGESEN és párhuzamosan futó 103-ast megszüntetni. Ez így közpénz pazarlás. E...
  • T Julcsi megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0026118-001/2021/0038
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00089974

    Tisztelt Ügyfelünk!

    Köszönjük megkeresését. A BKK szakterülete azt válaszolta, hogy a XI. kerület hálózati fejlesz
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Nagy Máté hozzászólt a bejelentéshez.

    Igen, ez sajnos így van. Én se értem mi értelme 1 megállóért fent tartani a 103-ast. Volt egy időszak amikor kerülő úton hozták. Azt hiszem ugyan onnan indult, viszont az Etele út/fehérvári útnál nem...
  • Horváth Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Ebből látszik, hogy bár fővárosi rendelet van rá, a BKK önkényesen kezeli ezt az egész Társadalmi Egyeztetés kérdést. Walter Katika nem jeleskedik a szervezetben lévő ilyesfajta "anomáliák" megoldásáb...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére