Válaszra vár

Fára szöget tábla

FRISSÍTÉS 2021. 06. 07.
BUDAPEST KÖZÚT Zrt. válasza:

A helyszínre jelzőtábla kihelyezését nem tartjuk indokoltnak, valamint nem is tervezzük. Az engedéllyel nem rendelkező táblát el kell távolítani.
A jogi adatok alapján a területen a FŐKERT üzemelteti a növényzetet, ezért kérjük a bejelentést részükre megküldeni.

----------------------

FRISSÍTÉS 2021.04.06.:
BUDAPEST KÖZÚT Zrt. válasza:

"A bejelentésben szereplő tábla nem szabványos közúti jelzőtábla, közútkezelői engedéllyel nem rendelkezik, üzemeltetését nem Részvénytársaságunk végzi.
Javasoljuk az érintett kerületi önkormányzat megkeresését a tábla szakszerű eltávolításával és a fák állapotának felülvizsgálatával kapcsolatban.
Megjegyezzük, hogy a 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről VIII. Fejezet, Útbaigazító és utaló jelzőtáblák (G) 22.1 a) pontja szerint "A "Zsákutca" jelzőtáblát olyan út kezdeténél kell elhelyezni, amely útnak nincs a járművek közlekedésére alkalmas folytatása." Ez az útkezdet a Szerémi úti jelzőlámpás kereszteződés, ahol a Zsákutca közúti jelzőtábla ki van helyezve, valamint a jelzőlámpás csomópont előtti "besorolás rendjét jelző táblán" is előjelzésre került."

----------------------

Kérem szedjél le a fáról ezt a táblát és helyezzék el szabályosan az úttest mellett, mert teljesen jogosan van ott, ez egy zsákutca. Köszönöm.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Szerémi út 29

Hozzászólások

 • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: FŐKERT

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2021.04.06.: A Budapest Közút válasza: "A bejelentésben szereplő tábla nem szabványos közúti jelzőtábla, közútkezelői engedéllyel nem rendelkezik, üzemeltetését nem Részvénytársaságunk végzi. Javasoljuk az érintett kerületi önkormányzat megkeresését a tábla szakszerű eltávolításával és a fák állapotának felülvizsgálatával kapcsolatban. Megjegyezzük, hogy a 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről VIII. Fejezet, Útbaigazító és utaló jelzőtáblák (G) 22.1 a) pontja szerint "A "Zsákutca" jelzőtáblát olyan út kezdeténél kell elhelyezni, amely útnak nincs a járművek közlekedésére alkalmas folytatása." Ez az útkezdet a Szerémi úti jelzőlámpás kereszteződés, ahol a Zsákutca közúti jelzőtábla ki van helyezve, valamint a jelzőlámpás csomópont előtti "besorolás rendjét jelző táblán" is előjelzésre került." ----- Kérem szedjél le a fáról ezt a táblát és helyezzék el szabályosan az úttest mellett, mert teljesen jogosan van ott, ez egy zsákutca. Köszönöm."-ról "FRISSÍTÉS 2021. 06. 07. BUDAPEST KÖZÚT Zrt. válasza: A helyszínre jelzőtábla kihelyezését nem tartjuk indokoltnak, valamint nem is tervezzük. Az engedéllyel nem rendelkező táblát el kell távolítani. A jogi adatok alapján a területen a FŐKERT üzemelteti a növényzetet, ezért kérjük a bejelentést részükre megküldeni. ---------------------- FRISSÍTÉS 2021.04.06.: BUDAPEST KÖZÚT Zrt. válasza: "A bejelentésben szereplő tábla nem szabványos közúti jelzőtábla, közútkezelői engedéllyel nem rendelkezik, üzemeltetését nem Részvénytársaságunk végzi. Javasoljuk az érintett kerületi önkormányzat megkeresését a tábla szakszerű eltávolításával és a fák állapotának felülvizsgálatával kapcsolatban. Megjegyezzük, hogy a 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről VIII. Fejezet, Útbaigazító és utaló jelzőtáblák (G) 22.1 a) pontja szerint "A "Zsákutca" jelzőtáblát olyan út kezdeténél kell elhelyezni, amely útnak nincs a járművek közlekedésére alkalmas folytatása." Ez az útkezdet a Szerémi úti jelzőlámpás kereszteződés, ahol a Zsákutca közúti jelzőtábla ki van helyezve, valamint a jelzőlámpás csomópont előtti "besorolás rendjét jelző táblán" is előjelzésre került." ---------------------- Kérem szedjél le a fáról ezt a táblát és helyezzék el szabályosan az úttest mellett, mert teljesen jogosan van ott, ez egy zsákutca. Köszönöm."-ra.

 • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ról "FŐKERT"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő Egyesület!
  Tisztelt Bejelentő!

  Korábbi válaszainkat továbbra is fenntartjuk. A helyszínre jelzőtábla kihelyezését nem tartjuk indokoltnak, valamint nem is tervezzük. Az engedéllyel
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Gajdov Géza hozzászólt a bejelentéshez.

  Azért van ott a tábla, mert ott kéne legyen egy ilyen, tekintve, hogy valóban zsákutca, de sok errefelé nem ismerős ember azt gondolja, hogy itt lehet a Hengermalom útra kanyarodni, ezért bejönnek ide...
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő Egyesület!
  Tisztelt Bejelentő!

  Korábbi válaszunkat fenntartjuk, továbbá megjegyezzük, hogy a tábla nem jelent balesetveszélyt.
  Részvénytársaságunk nem tudná garantálni, hogy a fa ne
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

 • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "Kérem szedjél le a fáról ezt a táblát és helyezzék el szabályosan az úttest mellett, mert teljesen jogosan van ott, ez egy zsákutca. Köszönöm."-ról "FRISSÍTÉS 2021.04.06.: A Budapest Közút válasza: "A bejelentésben szereplő tábla nem szabványos közúti jelzőtábla, közútkezelői engedéllyel nem rendelkezik, üzemeltetését nem Részvénytársaságunk végzi. Javasoljuk az érintett kerületi önkormányzat megkeresését a tábla szakszerű eltávolításával és a fák állapotának felülvizsgálatával kapcsolatban. Megjegyezzük, hogy a 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről VIII. Fejezet, Útbaigazító és utaló jelzőtáblák (G) 22.1 a) pontja szerint "A "Zsákutca" jelzőtáblát olyan út kezdeténél kell elhelyezni, amely útnak nincs a járművek közlekedésére alkalmas folytatása." Ez az útkezdet a Szerémi úti jelzőlámpás kereszteződés, ahol a Zsákutca közúti jelzőtábla ki van helyezve, valamint a jelzőlámpás csomópont előtti "besorolás rendjét jelző táblán" is előjelzésre került." ----- Kérem szedjél le a fáról ezt a táblát és helyezzék el szabályosan az úttest mellett, mert teljesen jogosan van ott, ez egy zsákutca. Köszönöm."-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

 • Ghira Zsófia elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

 • Ghira Zsófia megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő Egyesület!
  Tisztelt Bejelentő!

  A bejelentésben szereplő tábla nem szabványos közúti jelzőtábla, közútkezelői engedéllyel nem rendelkezik, üzemeltetését nem Részvénytársaságunk végzi
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • g g bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Válaszra vár
  1
  Válaszra vár
  1

  Hibás villamos jelzőlámpa

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
  Bartók Béla út (XI. kerület, Újbuda)
 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Jelzőlámpa

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: Budapest Közút
  Barázda utca (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére