Megoldatlan

Járdán való parkolás engedélyezése

FRISSÍTÉS 2021.03.10.:

Tisztelt Biczók Péter Úr!

Visszajelzését köszönettel megkaptuk.
Az abban foglaltakat megfontoljuk.
A lehetőségeket korábban ismertettük, a korábbi válaszunkat fenntarjuk.

Tisztelettel:

Herendi Ferencné
Városfejlesztési Iroda

-----

Tisztelt Herendi Ferencné úrhölgy!

Köszönöm válaszát.
A Józsa Béla köz és Kútvölgyi lejtő közötti szakaszról van szó. Örömmel hallom, hogy a BKK szűkíteni tervezi a Józsa Béla csomópontot.

Mindazonáltal a problémát a BKK ezzel nem oldja meg.
Mint önkormányzati tulajdonú óvodai ingatlan, elvárnám, hogy tisztában legyen a városfejlesztési iroda az ingatlan bejárataival, melyek közül az egyik az Alsó Svábhegyi úton, a másik az Alsó Svábhegyi út/Kútvölgyi lejtő sarkàn található. Csatolt képpel illusztráltam.

A bejáratok csak gyalogos közlekedést biztosítanak.

A mesevàr óvoda, mint minden gyermek intézmény környezetben különösen a reggeli csúcsidőben magas a gyalogos igény. Mint korábbi levelemben írtam, több tucat gyermek, akik a Diós árok felől érkeznek, kénytelenek a páratlan oldalról a páros oldalra illetve később visszatérni a páratlan oldalra, hogy bejuthassanak az óvodába. A két útpálya keresztezés helyett, valószínűbb, hogy a szabálytalan, útpálya szélén lévő gyaloglàst választják.

Másodlagos, de kevésbé fontos probléma, a kórház gépkocsi behajtója és az óvoda gyalogos bejárata közötti szakaszon, az időkorlátos parkolót használok a járdára is felállnak. Részben megszokás, részben a padka kialakítása ösztönzi ebben őket.
A hely hiánya következtében a gépjárművel érkező gyermekek is kénytelenek az úttesten közlekedni.

Kedves Ferencné, a helyzet biztonságosabbá tételéhez nem a BKK-rá kell várnunk, hanem két tábla és felfestéssel a várakozó helyet és az időkorlàtos várót az útpályàra helyezni és biztosítani a gyalogos közlekedést gyermekünk számára.
Hosszútávon csak a gyaloglási lehetőség javítása adhat lehetőséget arra, hogy több környékbeli szülő választhassa a sétát és csökkenjen a parkolási igény.

Ha szüksége van kiviteli tervekre, várom jelentkezését. Kérem, a mielőbbi változások eszközölését.

Köszönettel,

Biczók Péter.

-----

Tisztelt Biczók Péter Úr!

Az Alsó Svábhegyi út Diós árok és Kútvölgyi lejtő közötti szakasz páros oldalán nincs ingatlan gyalogos bejárata, egy gépkocsi behajtó található a szakaszon. A Mesevár óvoda, mint minden gyermek intézmény környezetében különösen a reggeli csúcs időben magas a parkolási igény. Ezért a páros oldalon időkorlátos parkolás megengedett.
A gyalogos közlekedés, az ingatlanok megközelítése a páratlan oldalon lévő járdán biztosított. A Kútvölgyi lejtőnél kijelölt gyalogosátkelőhely szolgálja a biztonságos átkelést.
A fővárosi kezelésű szakaszra, a közút kezelője, a Budapest Közút Zrt. elkészítette útfelújítási terveket. A tervekben a Diós árok út felől a csomópont beszűkítése szerepel. Várjuk az útfelújítás megvalósítását. Amennyiben a közeljövőben a főváros nem biztosít forrást az útfelújításra, a gyalogosközlekedés biztonságának fokozása érdekében a csomópont beszűkítés megvalósításának lehetőségét kerületünk megvizsgálja.

Üdvözlettel:

Herendi Ferencné
Városfejlesztési Iroda

-----

2020-ban Hegyvidék Önkormányzata a Mesevár óvoda felé vezető szakaszon megszüntette a járdát és a gyalogosokat, köztük több tucat gyermeket 60 méteren belül kétszer kényszeríti keresztezni az autóforgalmat.

Az érintett Alsó Svábhegyi út itt 6-8 méter széles és tovább szélesedik egy nagy kanyarban, azaz nehezen belátható és gyorsításra is motiválja a gépjárműközlekedőket. A Józsa Béla köz felől érkező gyalogosok 6 járdán parkoló gépjármű miatt kénytelenek ezen a szakaszon keresztezni az utat, majd az óvoda bejárata után lévő zebrán visszatérni az eredeti oldalra.

Ez a pár gépjármű az útpályán várakozva sem okozna nagyobb kellemetlenséget az áthaladó gépjárműforgalomnak, az óvoda közelében való forgalomcsillapítás amúgyis fontos szempont kellene legyen.

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, Alsó Svábhegyi út 5

Hozzászólások

  • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

    bocs, visszaolvastam, most már értem hogy ilyenkor az a policy hogy lezárjátok; csak azt nem értem miért. szerintem az kéne legyen az alap, hogy addig jártok a hatóság nyakára, amíg ki nem kényszeríti...
  • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

    ilyenkor miért Megoldatlan? miért nem külditek újra?? egyébként a helyzet változatlan(ul botrányos)
  • Dr Kardos Angelika lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

    A panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CVXV. törvény által meghatározott 30 napos válaszadási határidőt a címzett 60 nappal túllépte, így a bejelentést Megoldatlan státusszal zártu...
  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Szia!
    Segítenél nekünk? Történt fejlemény az elmúlt időszakban? Megoldódott a probléma? Ha nem, akkor belső szabályunk értelmében a bejelentésedet ""Megoldatlanként"" zárjuk le, mert már több mint 1 é...
  • Pál András megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Szia Péter!

    Köszönjük a türelmedet! Az bejelentésed eredeti szövegét és a Hegyvidéki Önkormányzattal folytatott levelezésedet elküldtük a Fővárosi Kormányhivatal illetékes osztályának.

    A Járókelő cs...
  • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    A bejelentés elküldve a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztálynak a forgalom-buda@bfkh.gov.hu email címre.
  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: Egyéb szervezet

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "2020-ban Hegyvidék Önkormányzata a Mesevár óvoda felé vezető szakaszon megszüntette a járdát és a gyalogosokat, köztük több tucat gyermeket 60 méteren belül kétszer kényszeríti keresztezni az autóforgalmat. Az érintett Alsó Svábhegyi út itt 6-8 méter széles és tovább szélesedik egy nagy kanyarban, aza...

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata"-ról "Egyéb szervezet"-ra.

  • Biczok Peter hozzászólt a bejelentéshez.

    Az ITM válasza:

    Kérem, a fentiek alapján megkeresésével a fővárosi kormányhivatalhoz forduljon.
    https://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/szervezeti-egyseg/kolekedes-felugyeleti-foosztaly
  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés kategóriáját "Járda"-ról "Forgalomtechnika"-ra.

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XII. kerületi Hegyvidéki Rendészet"-ról "XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata"-ra.

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés kategóriáját "Akadálymentesítés"-ról "Járda"-ra.

  • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

    @Gál Miklós: miért küldted el még egyszer a Rendészetnek? Lejjebb leírtam, hogy szerintem miért nem ők az illetékesek. Az illetékes válaszolt a bejelentőnek privátban (szégyen egyébként, ahogy irtózna...
  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerületi Hegyvidéki Rendészet

  • Biczok Peter hozzászólt a bejelentéshez.

    Levelemre kaptam választ. A gyerekek biztonsága nem fontos.

    From: Herendi Ferencné
    Subject: FW: 6 várakozó autó vs több tucat óvodás gyermek
    Date: 22 February 2021 at 10:42:40 CET
    To: Peter Biczok
    ...
  • Rácz András hozzászólt a bejelentéshez.

    szerintem ebben nem a Rendészet az illetékes: ők csak a meglévő szabályokat tartatják be (már amikor…), itt pedig a szabályon kellene változtatni.
  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerületi Hegyvidéki Rendészet

  • Biczok Peter bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére