Megoldatlan

Veszélyes csomópont

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2020.10.26.:

A Budapest Közút válasza:
"A Jarokelo.hu oldalra a Pongrác u. – Kőbányai út kereszteződés forgalmi rendjével kapcsolatban tett bejelentésére az alábbiakról tájékoztatjuk.

A Pongrác u. –Kőbányai út kereszteződésnél rendszeresen érkeztek bejelentések a csomópontban a kerékpáros-gépjármű konfliktusokra, kérve intézkedést a helyzet megoldására. A kerületi önkormányzat és a Magyar Kerékpáros Klub is kérte a kialakuló balesetveszélyes helyzetek mielőbbi kezelését. A balesetveszélyes helyzetek megszüntetése érdekében került a csomópontban felszerelésre a közúti forgalmat irányító közlekedési jelzőlámpa. Az egyes irányok számára adható zöld idők megtervezésének alapvető célja volt az osztott kijelölt gyalogos-átkelőhelynél és kerékpáros átvezetéseknél, hogy egy periódus alatt lehessen átkelni lehetőleg minél több szakaszon. A kerékpárosok esetében ez a nagyobb sebesség miatt jobban megvalósítható. A kérdéses átvezetés is így került kialakításra, hogy hangolt a kerékpáros átvezetés, és a közbenső szigeten nem kell a kerékpárosnak megállnia. Ezért a kerékpáros szabad jelzését hamarabb kell tilosra vezérelni, hogy még beférjen a következő szakasz szabadjelzésébe. A gyalogos esetében sajnos a tárgyi helyszínen erre nincs mód, Ő meg kell álljon középen is. De akkor viszont kapjon annyi zöldet, ami csak adható. Ezért hosszabb a gyalogos szabadjelzés, mint a vele párhuzamos kerékpárosé.

A közlekedési szabályok betartása esetén a jelzőlámpák a mai kialakításban biztosítják, hogy ne kerüljenek konfliktusba egymással a keresztező irányok. A „piroson áthajtó autós” jelenség megfékezése rendőri jelenléttel orvosolható, forgalomtechnikai eszközökkel nem."

-----

Kőbánya, Kőbányai út - Pongrác út kereszteződés.
Az a csomópont a tipikus állatorvosi lova a kerékpárút átvezetéseknek. A Vaspálya utcáról érkező a Pongrác útra továbbhaladó sofőrök jó része évek óta jelent komoly balesetveszélyt a főútvonallal (Kőbányai út) párhuzamosan haladó kerékpárúton közlekedőkre!
Tavaszig ebben a kereszteződésben "csak" sárga villogó (kerékpárosokra figyelem felhívás), kerékpárutat jelző burkolati felfestés, mellette gyalogos átkelő tábla és burkolati felfestés jelezte az elsőbbségadási kötelezettséget - amellett, hogy mint kanyarodó jármű, egyébként is elsőbbséget kellett volna adniuk a főútvonallal párhuzamosan közlekedő kerékpárosoknak és gyalogosoknak. Ezt nagyjából 10-ből 7 sofőr figyelmen kívül hagyta!
Tavasszal kikerült egy forgalmi jelzőlámpa, ami elvette az elsőbbséget a kerékpárosoktól. (Bravó, milyen ügyes megoldás...) A jelzőlámpák hangolásával azonban nem törődtek. A kerékpáros és a gyalogos lámpák teljesen indokolatlanul jópár másodperccel eltérnek egymástól. A kerékpáros szabad jelzés indokolatlanul rövid, és nincs hangolva a közvetlen mellette lévő másik lámpával. Ez még mindig a kisebb baj. Ugyanis hiába lett felfestve a piros jelzés is a kerékpáros átvezetésre - ami remek munka: EGY TELJES NAP KELLETT AHHOZ, HOGY A FELE LEKOPJON! - teljesen általános lett, hogy a Vaspálya utca felől túlságosan nagy sebességgel érkező autók egészen egyszerűen nem állnak meg a tilos jelzésnél, azon áthajtva közvetlenül veszélyeztetik az amúgy tökéletesen látható, szabályosan zöld jelzésen indulni kívánó kerékpárosokat!
Ugyanennek az ellenkezője is előfordul, hogy a sofőr a zöld jelzése ellenére áll meg és "csalogatná át" a kerékpárost a tilos jelzésen.
Nyilvánvalóan valami nagyon nem stimmel ezzel a forgalmi renddel!!!

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, Kőbánya alsó

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: X. Kerületi Rendőrkapitányság

  • Járókelő Ügykezelő elküldte az ügyet az illetékesnek: X. Kerületi Rendőrkapitányság

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés leírását "Kőbánya, Kőbányai út - Pongrác út kereszteződés. Az a csomópont a tipikus állatorvosi lova a kerékpárút átvezetéseknek. A Vaspálya utcáról érkező a Pongrác útra továbbhaladó sofőrök jó része évek óta jelent komoly balesetveszélyt a főútvonallal (Kőbányai út) párhuzamosan haladó kerékpárúto...

  • Járókelő Ügykezelő megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "X. Kerületi Rendőrkapitányság"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Jarokelo.hu oldalra a Pongrác u. – Kőbányai út kereszteződés forgalmi rendjével kapcsolatban tett bejelentésére az alábbiakról tájékoztatjuk.

    A Pongrác u. –Kőbányai út kereszte
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A válasz teljesen figyelmen kívül hagyja magát a bejelentést és annak mellékleteit, és egy vélt panaszra reagál a bejelentés helyett.

    Kétségeim ébredtek, hogy a gépjárművek jobbra kanyarodó sávjának
    ...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tessék már legalább kimenni és megnézni a valós forgalmi helyzetet! Lehet, hogy irodából csodálatos a megoldás, de a valóságban egy szó nem igaz abból ami a válaszban szerepel! Nincs itt semmi-féle ös...
  • R eni lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    És a számomra még szomorúbb tény, hogy a hivatásos BKV sofőr ugyanúgy leszarja a piros jelzésést, és veszélyeztet életeket szándékosan! ÉS EZ IS RENDSZERES!!!
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A Kkt. 21. § (1) c) alapján a történet az objektív felelősség hatálya alá tartozik. Hatósági kamerát oda, és mehet a csekk szinte automatikusan... Szirénázó rohammentő kivétel.
  • Molnár Márton hozzászólt a bejelentéshez.

    +1, ugyanannyira kell figyelni, mint régen, mert tényleg rendszeresen átmennek az autók a piroson.
  • Járókelő Herta elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Besüllyedt Közutas fedlap

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Pongrácz út (X. kerület, Kőbánya)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kidőlt tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Medgyessy Zsolt
    Illetékes: Budapest Közút
    Kőbányai út / Könyves Kálmán körút (X. kerület, Kőbánya)
  Vissza az oldal tetejére