Válaszra vár

Rossz gyalogos lámpa időzítés

A Komócsy u. - Vezér utca sarkánál van egy gyalogos lámpa. A lámpát egy nyomógombos rendszer vezérli.
A lámpa a Szugló u. - Vezér utcai lámpához van szinkronizálva.
Ebben a forgalmi helyzetben a szinkronizálás nem szerencsés megoldás.
A probléma az, hogy amikor egy gyalogos megnyomja a gombot, esetenként több perces várakozás után mutat szabadot a gyalogosnak, miközben sokszor a Vezér utcán nincs forgalom egyáltalán. Ugyanis a szinkronizálás miatt kivárja a váltással azt, amikor a Vezér u. (Pontosabban itt már a Rákospatak utca) forgalmát a lámpa blokkolja.
Mivel a lámpa sokszor mutat hosszú ideig tilosat a gyalogosoknak, az ott várakozó gyalogosok elindulnak a pirosban, mivel vagy nincs forgalom a Vezér utcán, vagy csúcsidőben tartósan állnak ott.
Javaslom, hogy a szinkronizálást szüntessék meg. A gyalogos érkezésekor pár másodperc után váltson szabadra a gyalogosok számára a lámpa, majd pár percig viszont a gyalogosok számára legyen blokkolva a lámpa.
A szinkronizálás kikapcsolása a Szugló u., ill. a Rákospatak u. felőli forgalmat csak minimális mértékben zavarná.
A gyalogos átkelőt kisebb részben az idős otthon lakói használják, de nagyobb részben a 77-es és 82-es trolikkal a Bosnyák téri piacra igyekvők.

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Vezér u. 180

Hozzászólások

  • Horváth Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Itt vezetek trolit. Ferenczi úrnak abban igaza van, hogy hosszan piros a gyalogosoknak a lámpa, ezért gyakran inkább átszaladnak. De az a helyzet, hogy a Komócsy utca megállóból a külső végállomás (Uz...
  • Sutus Noémi elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Ferenczi Gábor bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére