Megoldatlan

Mónus Illés park kontra Dr. Kósa Pál park

Nem hagyott nyugodni ez a Mónus Illés park / Kósa Pál tér anomália -igaz kicsit késve (elnézést érte)- és elkezdtem utána nézni a történetnek, ha már az illetékeseket nem érdekli a téma!
Nos, természetesen a nulla pont Tarlós István / Fővárosi Közgyűlés 2011-es ámokfutás-szerű utca átnevezési rohamánál kezdődik.
A Fővárosi Közgyűlés április 27-i ülésén ( http://goo.gl/Mv5n4c ) XVII. Mónus Illés park helyett dr. Kósa Pál park(!) névcsere történt. (Bár meg kell mondjam, hogy nem igazán emlékszem Mónus Illés utcanévtáblákra sem... Persze, ma már látva a töménytelen utcanévtábla hiányt, ezen nem is kell csodálkozni...)
Mindenesetre legalább Dr. Kósa Pál evangélikus lelkész -1934-ben került Rákoskeresztúrra, 1991-ig (haláláig) folyamatosan ellátta az evangélikus lelkészi munkát- legalább egy kerületi ember volt, aki hivatását itt gyakorolta.
Ám lényeges megnézni azt, hogy az átnevezés PONTOSAN hogyan szól: Dr. Kósa Pál park... Szóval nem Kósa Pál tér több ok miatt sem. Ugye parkról van szó és nem térről; Kósa Pál -anélkül, hogy bármilyen bélyeget jelentene: aki az újpesti Forradalmi Bizottság elnöke volt- nem azonos Dr. Kósa Pállal a pappal!
Ami szintén érdekes, hogy a Google térkép az átnevezésről mit sem vesz tudomást (vélem, nem az ő hibája) és, ha a kereső beírjuk, hogy Budapest Mónus Illés park, akkor e bemutatott eredményt láthatjuk. Ami azért is érdekes, mert a Kósa Pál tér nem itt van nevesítve azaz nem a Mónus Illés park lett átnevezve?!
Ami még további érdekesség, hogy a Cartographia 2012-ben kiadott Budapest térképén a Kósa Pál park szerepel, de nem ott, ahol jelenleg egy (igaz hibás feliratú) utcanévtábla a valóságban jelzi...
Nagyon jó lenne, ha kicsit több figyelmet fordítana az Önkormányzat a kevésbé látványos, ám de fontos dolgokra is, mint például a kőtengerré vált Főtér... Azért egy tájékoztató utcatábla is a fejlődést szolgálja, nem?

Probléma helyszíne
Budapest XVII. kerület, Rákosmente, XVII. kerület

Hozzászólások

  • Régi Lakó hozzászólt a bejelentéshez.

    Ezt még a válasz nélkül is felfogtam, DE!!! Egyetlen utcanévtábla van kihelyezve (tudják: az ideiglenes szemétdombhoz közel) és semmi több! Hol kezdődik, merre tér a tér, szóval ilyen apróságok. Ugye...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Cím!

    Ezúton tisztelettel tájékoztatjuk, hogy a Fővárosi Közgyűlés 917/2011.(04.11.) számú határozata alapján lett elnevezve a Budapest, XVII. kerület Mónus Illés park Kósa Pál térre.

    Üdvözl...
  • Régi Lakó hozzászólt a bejelentéshez.

    Se válasz, se fejlemény.
    Maximum annyi, hogy Kósa Pál megbecsülését bizonyítva lássuk, a tér sarkán, az utcanévtábla közelében egy állandónak mondható szemétlerakóhely "létesült"...
  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata

  • Sági Katalin elküldte az ügyet az illetékesnek: XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata

  • Régi Lakó bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Rozsdás korlát

    Beküldés ideje:
    Illetékes: XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata
    Pesti út (XVII. kerület, Rákosmente)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Halvány

    Beküldés ideje:
    Illetékes: XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata
    Bakancsos utca (XVII. kerület, Rákosmente)
  • Válaszra vár
    4
    Válaszra vár
    4

    Bubbles tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Bálint Baráz
    Illetékes: Egyéb szervezet
    Bakancsos utca (XVII. kerület, Rákosmente)
  Vissza az oldal tetejére