Megoldatlan

Hegyvidéki Mesevár Óvoda megközelítése kisgyerek(ek)kel

Anonim Járókelő

A Hegyvidéki Mesevár Óvoda megközelítése reggel babakocsival plusz egy kézben vezetett gyerekkel, esetleg 2 gyalogló gyerekkel elég nehézkes és veszélyes is tud lenni.

Zebra nincs egyáltalán az óvoda egyik bejárata előtt sem (pedig 3 van neki), a forgalom pedig igen erős a reggeli órákban, mert a Széll Kálmán teret kikerülni próbáló autók sorban jönnek fel Kútvölgyi úton és éppen az óvoda előtt haladnak át, időnként nem is kis sebességgel és egyáltalán nem odafigyelve az apró gyerekekre.

A parkolási helyzet is aggasztó, mert ezen a részen még ingyenes a parkolás, így rengetegen hagyják itt az autójukat és váltanak át tömegközlekedésre éppen itt, tulajdonképpen az egész környék P+R parkolóként üzemel (ami egyébként egy remek és támogatandó megoldás, csak dedikált parkoló kellene hozzá és nem az ovi körüli utcák). Akik pedig nem tudnak megállni, sokszor szabálytalanul állnak meg (nehéz átlátni, mi szabályos), ez aztán tovább ront a busszal érkezők, a gyaloglók és a babakocsisok helyzetén. Tipikus eset, hogy ahol a járdaszegély alacsony és babakocsival át lehetne menni, ott áll egy autó. Az óvoda mellett a parkoló autóktól sokszor a járdán sem lehet babakocsival elférni, ha pedig az autók mindkét oldalon parkolnak, autóval is alig lehet keresztüljutni az Alsó Svábhegyi úton.

Vannak akik fentről, a Józsa Béla köz felől érkeznek gyalog az óvodához, itt is hiányzik a zebra a Józsa Béla köz - Alsó Svábhegyi út találkozásánál. A járda az Alsó Svábhegyi út óvodával átellenes oldalán hepehupás, a gyerekek esnek-kelnek. Az út felső szakaszán csak az egyik oldalon van járda, aztán amikor az ember átmenne az óvoda oldalára (ahol legalább a burkolat jó), nincs zebra és sűrűn parkoló autók közt kell felugratni a járdára a babakocsival.

Szintén jó lenne egy-egy zebra babakocsibarát járdaszegéllyel a Józsa Béla köz és a Patkó köz buszmegállókhoz, ha az ember fentről érkezik busszal az ovihoz.

Hogy az ember, aki fentről érkezik, egész végig gyalogolni tudjon a gyerekkel az óvodába, amire a nehézségek ellenére bőven látok példát, az Alsó és Felső Svábhegyi út gyalogosbaráttá tételével is akadna bőven tennivaló, járda hiánya, járdán parkoló autók, lépcsők siralmas állapota, babakocsilejárók hiánya. Jó lenne, ha minél többen autó helyett a gyaloglást választanák, ehhez azonban gyalogos infrastruktúra kell.

Ez az óvoda viszonylag új, sajnos úgy tűnik nem történt meg a környéki utcák gyerekbaráttá tétele, pedig egy nagy óvodáról van szó, ahova minden irányból jönnek-mennek a szülők és gyerekek.

Ha netalántán egy picike (kenyér)bolt is lenne az óvoda mellett (most csak dohánybolt van), esetleg egy pad, játszótér vagy parkocska, ahol a kis barátokkal ovi után még meg lehetne enni egy túrórudit... Bár a Városmajor sincs nagyon messze, csak éppen nagyon kicsi gyerek(ekkel) tűnik néha elérhetetlenül messzinek.

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, XII. kerület

Hozzászólások

  • Faluvégi Mátyás hozzászólt a bejelentéshez.

    Az utcát egyirányúsítani kellene. Az átmenő forgalom csökkenne, biztonságosabb lenne a megállás.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Az új körforgalommal a probléma lényegi része megoldódott! :)
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    "Új körforgalom épült a Kútvölgyi lejtő és az Alsó Svábhegyi út kereszteződésében. A korszerű és biztonságos csomópont közepén virágokat ültet az önkormányzat – hogy milyen fajtákat, arról a környéken...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Az óvoda előtt valóban van fekvőrendőr, de zebra nincs. A buszmegállóból az óvodába menet legalább egyszer át kell menni az úton zebra nélkül.

    A megállási tilalom az óvoda előtt kb 2-3 parkolóhelyet
    ...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (4144)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:
    A Kútvölgyi úton buszmegállók közeléb
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Ezúton tájékoztatjuk, hogy Társaságunkhoz 2015. január 16-án érkezett bejelentését nyilvántartásunkban rögzítettük.

    Az üggyel kapcsolatos vizsgálat az illetékes szakterületek bevonásá
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Bardócz Csaba elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Nem működő jelzőlámpa

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Nagyenyed utca (XII. kerület, Hegyvidék)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Tábla rongálás parkoló előtt

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Konkoly-Thege Miklós út (XII. kerület, Hegyvidék)
  • Válaszra vár
    2
    Válaszra vár
    2

    Életveszélyes Zebra

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Kind Winter
    Illetékes: Budapest Közút
    Orbánhegyi út (XII. kerület, Hegyvidék)
  Vissza az oldal tetejére