Megoldatlan

Akadalyztatott utas felvetele

Anonim Járókelő

2015.01.09.
Koszonom a BKV pozitiv hozzaallasat!

Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy vezetonek latnia kellett a babakocsit, ill. a felszallasi szandekot is eszlelnie kellett, ui. az ajtot kozvetlenul akkor csukta be, amikor a babakocsit mar eppen elkezdtuk volna emelni.
Amikor az orrunk elott becsukodott az ajto, meg ujra meg is nyomtam a gombot, ill. integettem a vezetonek.
Nyilvan erre nem akart emlekezni a tisztelt vezeto.

Feltetelezem, hogy a szabalyzatuk rogziti, hogy az ajtok becsukodasat kovetoen ellenorizni kell, hogy a szerelveny balesetmentesen indithato-e.
Amennyiben ez megtortnet, akkor a vezetonek latnia kellett, hogy felszallni szandekozo, akadalyoztatott utas elott csukta be az ajtot.
Amennyiben nem latta a felszallni szandekozo utast, akkor nem gyozodott meg a balesetmentes indithatosagrol, ui. meg sem varta az ajto teljes becsukodasat, de mar a masik iranyba nezett.
Persze el lehet ezt bagatellizalni azzal, hogy o nem emlekszik ra es bizonyara nem volt szandekos.

Elfogadom, hogy anyagi okokbol nincs lehetoseg minden vonalon alacsonypadlos szerelvenyek uzemeltetesere, de azert talan egy 15x15cm nagysegu matricanal tobbre is tellik, pl felfestes lehetne akar ebben a megalloban is. (a csatolt fenykep igazolja, hogy nincs)

Mivel ilyen ugyben visszamenoleg sokat tenni mar nem lehet es elmondasuk szerint a szukseges vizsgalatot lefolytatattak, valaszukat elfogadom, de kerem, lehetoseg szerint jelezzek a jardan felfestessel is az akadalymentesitett felszallohelyet.

Koszonom!

---
A mai napon (2014.11.20) 13:58-kor az alabbi szituacinak voltam tanuja es reszese a 24-es villamos Haller utcai megalljoban, a Keleti Palyaudvar fele tarto irnyba kozlekedo szerelvenynel.

Eppen egy ismerosomtol bucsuzkodtam, amikor arra lettem figyelmes, hogy egy anyuka egy babakocsi mogul integet felem, amelyben ket, kb 1 eves forma gyermek ult, hogy segitsek neki felszallni, mert egyedul nem birja el es senki nem segit neki.
Odasiettem, de mire odaertem (ezalatt kb 5 meter megtetelet kell erteni), addigra a vezeto becsukta az ajtot es elhajtott, holott az anyuka felszallasi szandeka egyertelmu volt. Meg integettunk is neki, amikor becsukta az ajtot, de hiaba.
En ereztem kellemetlenul magamat, hogy ez tortent es felajanlottam neki, hogy megvarom vele a kovetkezo szerelvenyt es segitek neki feltenni a babakocsit, benne a ket gyermekkel.
Ez meg is tortent. Az emelest kovetoen igy utolag kb 25-30 kilora tippelem a babakocsi sulyat, a ket gyermekkel, amelyet nem csoda, hogy az anyuka nem mert vagy nem tudott egyedul feltenni a villamosra.

Mint ismeretes, a 24-es villamos nem alacsony padlos szerelvenyekkel kozlekedik, az akadalymentesites a BKV reszerol abban merul ki, hogy minden szerelvenyen egy ajtonal el van tavolitva a kozepso, kapaszkodo korlat, bar - mint azt a mellekelt fenykep is alatamasztja - ez a felszallasi lehetoseg a megalobban semmilyen formaban nincs jelezve. Igy vagy fejbol kell tudni, hogy hol van a konnyitett felszallasi lehetoseg vagy gyorsan oda kell erni.

- Erdeklodni szeretnek, hogy milyen eloirasok vonatkoznak az akadalymentesitett felszallasi lehetoseg jelolesere.
- Erdeklodni szeretnek, hogy milyen eloirasok vonatkoznak a szerelveny vezetojere, olyan esetekre, amikor a mozgasaban akadalyoztatott utas kivan felszallni.
- Egyaltalan van-e barmi nemu kotelezettsege a vezetonek ilyen esetben. (pl megvarni, amig az akadalyztatott utas elboldogul a felszallassal, esetleg tevekenyen segitseget nyujtani)
- Ezen felul erdeklodnek, hogy az ilyen bejelentesek eredmenyeznek-e barmilyen vizsgalatot vagy felelossegrevonast. (a datum, idopont helyszint mar megadtam. A szoban forgo szerelvenyt a 1410 szamu kovette (lasd foto), erre segitettem fel a babakocsit vegul)
- Tovabba, erdeklodni szeretnek, hogy milyen intezkedeseket kivan tenni a BKV a hasonlo, megalazo esetek elekerulese erdekeben?

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, IX. kerület

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Ahogy korábban már jeleztük, az adott megállóhelyen a piktogram felfestését azért nem támogatjuk, mert a közeljövőben várhatóan járműtípusváltás történhet a 24-es villamos vonalán
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Le Marietta hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves bejelentő, a javaslattal kiegészítve újraküldtem a bejelentést. A Járókelőn mostantól külön kategória alatt gyűjtjük az akadálymentességgel kapcsolatos bejelentéseket, így ezt is átsoroltam. A...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    "A BKV Zrt. szolgálati előírásában foglaltak szerint a szolgáltatást a járművezetőnek hozzá kell igazítania az érintett személy („fogyatékkal élő személy vagy csökkent mozgásképességű személy: bármely...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Koszonom a BKV pozitiv hozzaallasat!

    Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy vezetonek latnia kellett a babakocsit, ill. a felszallasi szandekot is eszlelnie kellett, ui. az ajtot kozvetlenul akkor csukta
    ...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (3693)” tárgyú elektronikus levelükre hivatkozva az alábbi választ adjuk.

    A járatot közlekedtető BKV Zrt. az érintett
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Az adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Nem működő lift

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Göncz Árpád városközpont M (XIII. kerület)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Elromlott lift

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Németh Zs.
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Infopark (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére