Megoldatlan

Villamosközlekedés akadályozása

Kiegészítés 2018.10.20.:
Érdemes lenne visszatérni a Budapest Közúthoz. Két irányból egyszerre engedi a forgalmat a jelenlegi lámpaprogram a Városmajor utcai egy sávra (felülről, a Kútvölgyi felől, és a Szilágyi Erzsébet fasorból, a belváros felől). Ez már önmagában is káoszt okoz, és utána zúdul még rá a Szilágyi Erzsébet fasorról, Budagyöngye felől érkező forgalom.
__________________

A Szent János Kórháznál lévő csomópontban a reggeli csúcsidőben rendszeresen a villamospályán keresztbeálló autók akadályozzák a villamosok közlekedését. Ez egyre gyakrabban, és egyre több autóval fordul elő. Nem tudom elfogadni, hogy 4-5 autó feltartson egy kb. 100 embert szállító villamost. A problémát elsősorban a Szilágyi Erzsébet fasorból (mindkét irányból) érkező, és a Városmajor utcán továbbhaladni szándékozó autósok okozzák. A villamosvezető ilyenkor vagy behajt a csomópontba, és így a villamos is bent ragad, vagy vár, feltorlaszt maga mögött még 1-2 villamost, és néhány lámpaváltással később teszi meg ugyanazt.
A csomópontban - annak bonyolultsága, és a villamosok közlekedésének rendszeres akadályozása miatt - a reggeli csúcsidőben állandó rendőri jelenlétre lenne szükség. Ilyen volt két évvel ezelőtt, akkor rendeződött a helyzet, azóta csak kikapcsolt lámpák esetén láttunk itt rendőrt.

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, Szilágyi Erzsébet fasor 18

Hozzászólások

 • Kövér Blanka lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  Nem várható belátható időn belül változás.
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Adminisztrátor!
  A
  https://jarokelo.hu/report/rating/331092?type=sidebar megkeresésre a következő választ adjuk:

  Tisztelt Bejelentő!

  A XII. kerület, A Kútvölgyi út - Szilágyi Erzsébet fasor
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Füleki Flavián elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Füleki Flavián megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BRFK - Budapesti Rendőr-főkapitányság"-ról "Budapest Közút"-ra.

 • Szász László hozzászólt a bejelentéshez.

  Nincs válasz.
  Szerintem érdemes lenne az október 20-i kiegészítéssel elküldeni a Budapest Közútnak.
 • Járókelő Eszter elküldte az ügyet az illetékesnek: BRFK - Budapesti Rendőr-főkapitányság

 • Járókelő Eszter megváltoztatta a bejelentés leírását "A Szent János Kórháznál lévő csomópontban a reggeli csúcsidőben rendszeresen a villamospályán keresztbeálló autók akadályozzák a villamosok közlekedését. Ez egyre gyakrabban, és egyre több autóval fordul elő. Nem tudom elfogadni, hogy 4-5 autó feltartson egy kb. 100 embert szállító villamost. A problémát elsősorban a Szilágyi Erzsébet fasorból (mindkét irányból) érkező, és a Városmajor utcán továbbhaladni szándékozó autósok okozzák. A villamosvezető ilyenkor vagy behajt a csomópontba, és így a villamos is bent ragad, vagy vár, feltorlaszt maga mögött még 1-2 villamost, és néhány lámpaváltással később teszi meg ugyanazt. A csomópontban - annak bonyolultsága, és a villamosok közlekedésének rendszeres akadályozása miatt - a reggeli csúcsidőben állandó rendőri jelenlétre lenne szükség. Ilyen volt két évvel ezelőtt, akkor rendeződött a helyzet, azóta csak kikapcsolt lámpák esetén láttunk itt rendőrt."-ról "Kiegészítés 2018.10.20.: Érdemes lenne visszatérni a Budapest Közúthoz. Két irányból egyszerre engedi a forgalmat a jelenlegi lámpaprogram a Városmajor utcai egy sávra (felülről, a Kútvölgyi felől, és a Szilágyi Erzsébet fasorból, a belváros felől). Ez már önmagában is káoszt okoz, és utána zúdul még rá a Szilágyi Erzsébet fasorról, Budagyöngye felől érkező forgalom. __________________ A Szent János Kórháznál lévő csomópontban a reggeli csúcsidőben rendszeresen a villamospályán keresztbeálló autók akadályozzák a villamosok közlekedését. Ez egyre gyakrabban, és egyre több autóval fordul elő. Nem tudom elfogadni, hogy 4-5 autó feltartson egy kb. 100 embert szállító villamost. A problémát elsősorban a Szilágyi Erzsébet fasorból (mindkét irányból) érkező, és a Városmajor utcán továbbhaladni szándékozó autósok okozzák. A villamosvezető ilyenkor vagy behajt a csomópontba, és így a villamos is bent ragad, vagy vár, feltorlaszt maga mögött még 1-2 villamost, és néhány lámpaváltással később teszi meg ugyanazt. A csomópontban - annak bonyolultsága, és a villamosok közlekedésének rendszeres akadályozása miatt - a reggeli csúcsidőben állandó rendőri jelenlétre lenne szükség. Ilyen volt két évvel ezelőtt, akkor rendeződött a helyzet, azóta csak kikapcsolt lámpák esetén láttunk itt rendőrt."-ra.

 • Szász László hozzászólt a bejelentéshez.

  Érdemes lenne visszatérni a Budapest Közúthoz. Két irányból egyszerre engedi a forgalmat a jelenlegi lámpaprogram a Városmajor utcai egy sávra (felülről, a Kútvölgyi felől, és a Szilágyi Erzsébet faso...
 • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: BRFK - Budapesti Rendőr-főkapitányság

 • Járókelő Eszter elküldte az ügyet az illetékesnek: BRFK - Budapesti Rendőr-főkapitányság

 • Szász László hozzászólt a bejelentéshez.

  Lejárt a válaszadási határidő, érdemes lenne újraküldeni.
 • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: BRFK - Budapesti Rendőr-főkapitányság

 • Sági Katalin lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

 • Szász László hozzászólt a bejelentéshez.

  A válaszban foglaltakat nem tudom teljes mértékben elfogadni, az autók rendkívüli esemény nélkül is minden reggel keresztbeállnak, az utóbbi időben sokat romlott a helyzet.
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Adminisztrátor!

  A 30408-as számú bejelentésre a következő választ adjuk:

  Tisztelt Bejelentő!

  A Kútvölgyi út – Szilágyi Erzsébet fasor csomópontban a Városmajor utca és a Szilágyi Erzsébet
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

 • K. Edina elküldte az ügyet az illetékesnek: BRFK - Budapesti Rendőr-főkapitányság

 • K. Edina megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "BRFK - Budapesti Rendőr-főkapitányság"-ra.

 • Szász László hozzászólt a bejelentéshez.

  Kérem, hogy küldjétek el a bejelentést a BRFK-nak is!
 • Anonim felhasználó hozzászólt a bejelentéshez.

  Támogatom, egyenruha-mutatásra van szükség. Hosszútávú megoldás hitelesített térfigyelő kamera lenne, ami képének alapján figyelmeztetés/bírság is kiszabható.
 • Haris Gergely elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Szász László bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére