Megoldott

Üllői úti felüljáró alatti kerékpárút átépítésének be nem fejezése

Az Üllői út Könyves Kálmán utat keresztező felüljárója alatti útfelület és kerékpárút átépítése a Fradi pálya felőli oldalon hónapok óta tart.
A munkák mára olyan készültségben vannak, hogy a kerékpáros közlekedés biztonságos lenne, feltéve, ha az eredeti kerékpárút felfestésbe nem helyeztek volna átlósan éjszaka láthatatlan terelő korlátokat, és egy új felfestéssel (kb egy napos munka lehet) jelölnék a módosult nyomvonalat.
Kérjük, a módosított nyomvonal felfestésével tegyék újra balesetmentesen közlekedhetővé a szakszt, és azt adják át újra a forgalomnak.

Jellemző a mai hozzáállásra a kerékpáros közlekedéshez, hogy amíg ténylegesen dolgoztak a területen, az összeszámolva nem lehetetett több tíz munkanapnál, de a lezárás hónapok óta tart.
A munkálatok idejére a szakasz két végén - értelmezhetetlen távolságra és alternatív útvonal megjelölése nélkül - kihelyeztek egy egy “kerékpáros közlekedés tilos” táblát. Azokat, és a keresztbe kihúzott szalagokat (!) a naponta ezen az útvonalon közlekedők kihúzták az útból, hiszen az út fizikailag járható és biztonságos kerülőútvonal a közelében nincsen. Viszont a szép idővel előkerülnek azok a kerékpáros közlekedők, akik nem követték végig nyomon az átépítést, és ezért a belváros felől érkezve csak a nyomvonalon keresztbe felszerelt terelőkorláttal találkoznak, ami sötétben szinte láthatatlan.

Kérjük a gyors intézkedést.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Üllői út 129

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Járókelő Szilvia hozzászólt a bejelentéshez.

    A kerékpáros közlekedés tilos táblák a szakasz mindkét végéről eltünt, és a Népliget felől érkezőket előírás szerinti terelőtábla várja, majd szaggatott piros krétavonallal jelölt új nyomvonal. A régi...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Járókelő Szilvia hozzászólt a bejelentéshez.

    Az utolsó képet ide töltöm fel, mert nem engedte a bejelentéshez csatolni
  • Járókelő Szilvia bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére