Megoldott

Javaslat a 15/115-ös buszok útvonalára a Vizafogón

Anonim Járókelő

Ezekben a napokban végez társadalmi egyeztetést a BKK a 15-ös busz új útvonaláról illetve meghosszabbításáról. ( http://www.bkk.hu/tomegkozlekedes/tarsadalmi-egyeztetes/elozetes-tajekoztato-15-os-busz/ )

Jelenleg 2 tervet lehet véleményezni melyek közül egyértelműen a B terv tűnik jobbnak, mely szerint a 15-ös busz útvonalát meghosszabbítják a Gyöngyösi utcáig és egy új 115-ös buszjáratot indítanak az Árpád Hídi metróállomásig, ezzel végre megoldva azt a problémát, amit a 133-as busz megszüntetése okozott. Remélhetőleg ez a terv fog nyerni, és egy a jelenleginél sűrűbb menetrendet is kapunk mellé.

Ez a terv azonban egy nagyon kis módosítással, amire javaslatom lenne, lehetőséget adna egy másik régóta tartó probléma egyszerű és olcsó megoldására is. Ez pedig a Vizafogó lakótelep közlekedésének javítása illetve a Központi Okmányiroda könnyebb megközelíthetősége lenne.
Többször szóba került már a 79-es troli bevezetése Vizafogóra egészen az Árpád hídig, azonban ez rendkívül költséges megoldás lenne. A troli járat jelenlegi új Révész utcai végállomása nem oldott meg semmit. A javaslatomat megfogadva több legyet üthetnének egy csapásra.

Ha a BKK a B tervet fogadja el akkor a terveik szerint a 15-ös és az új 115-ös busz útvonala a Dagály utcánál térne el. Azonban javaslatom szerint a 2 járat már a Dráva utcánál külön válna, ezzel pedig megoldaná a már fent említett problémákat.

Az új 115-ös busz BKK által tervezet, (Dráva utca- Népfürdő utca- Dagály utca) útvonalon jutna el az Árpád hídi végállomására, amit jó ötletnek tartok.

Javaslataim szerint azonban a 15-ös busz a BKK által tervezettől kissé eltérő (Hegedűs Gyula utca- Esztergomi út-Dunavirág utca –Népfürdő utca majd onnan BKK által tervezett) útvonalon érné el a Gyöngyösi utcát.
Azaz a Gyöngyösi út felé tartó 15-ös busz nem fordulna a Dráva utcába, mint a 115-ös, hanem a Hegedűs Gyula utcán egyenesen haladna tovább az Esztergomi utcába, majd a Dunavirág utcába fordulva érné el a Népfürdő utcát ahonnan már a BKK által tervezett útvonal haladna tovább.

Ellenkező irányban a Boráros tér felé pedig hasonlóan a Népfürdő utca – Dunavirág utca- Esztergomi úton haladna, majd a Révész utcán térne át a Pannónia utcába ahonnan a már jól megszokott útvonalán haladhatna tovább közösen a 115-ös busszal.

Megállók létesülhetnének mind2 irányban, többek közt a Révész utcánál, a Véső utcánál (Központi Okmány iroda) az Esztergomi út végén valamint a Dunavirág utcában, illetve vissza fele esetleg a Pannónia utcában a Dráva utca előtt is.

A javaslatom egy lendülettel oldana meg több problémát is mivel apró módosítással kiegészíti a BKK terveit. Ezek a módosítások viszont a B terv elfogadásával rendkívül könnyen végre hajthatók, hiszen a 2 buszjárat adva lesz, a menetidőt nem befolyásolná.

Kérem a BKK-t, hogy vizsgálják meg a javaslatom.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, XIII. kerület

Hozzászólások

 • BKK Budapesti Közlekedési Központ válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Cím!

  Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (1771)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

  A javaslatot megküldtük a Társaságunk
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

 • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Nem működő mozgólépcső

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Sweidan Omar
  Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
  Göncz Árpád városközpont M (XIII. kerület)
 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Túl hangos négyes metro

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
  Berzsenyi utca (VIII. kerület, Józsefváros)
 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Kidőlt korlát

  Beküldés ideje:
  Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
  Zsivora park (XIV. kerület, Zugló)
  Vissza az oldal tetejére